2019-08-23
今日同媽媽嚟食日本野!呢度嘅裝修以黃色燈同埋木做主店內設有高枱,可以一邊望住師傅整嘢食一邊食嘢、另外仲有普通卡位有燒爐,可以比客人食燒肉。除此之外仲有普通座位食物種類都幾多元化,有刺身、串燒、燒肉、烏冬、丼等首先想講講佢哋供應嘅抹茶,同一般餐廳嘅抹茶好唔同,呢度嘅抹茶係非常非常非常濃郁!感覺好似飲緊抹茶牛奶嘅無糖版咁我哋兩個人帶咗三樣嘢食:《特上海鮮丼》 $168痴線!佢個海鮮丼勁好食❤️❤️❤️入面有拖羅、海膽、尺蝦、三文魚、仲有一隻唔知咩魚所有刺身都勁新鮮,而且唔係好似途中咁每樣都係得一片。每一款刺身都起碼有三至四片,除咗蝦得一隻😂😂拖羅勁肥美❤️❤️❤️勁好食,連我媽咪都讚不絕口!估唔到除咗高級餐廳之外係呢種嘅日本餐廳都可以食到質素咁高嘅拖羅👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻《海洋之盒》$148賣相都好唔錯!佢個燒蠔勁重海水味好鮮👍🏻帆立貝好大粒而且好甜👍🏻燒鰻魚肉質幾彈牙同肥美燒海蝦嘅質素都唔錯,蝦肉彈牙但燒鯖魚就比較普通,因為上面果幾款食材真係好唔錯👍🏻👍🏻👍🏻《和牛牛小排》$200肥膏俾肉多,所以食落去嘅時候會覺得油膩!肉質有啲咬口,牛味唔算特別重所以想食燒肉嘅可以一試!唔想食嘅話就食我介紹嘅海鮮丼
呢度嘅裝修以黃色燈同埋木做主
食物種類都幾多元化,有刺身、串燒、燒肉、烏冬、丼等
感覺好似飲緊抹茶牛奶嘅無糖版咁
我哋兩個人帶咗三樣嘢食:
《特上海鮮丼》 $168
《海洋之盒》$148
賣相都好唔錯!佢個燒蠔勁重海水味好鮮👍🏻
帆立貝好大粒而且好甜👍🏻
燒鰻魚肉質幾彈牙同肥美
燒海蝦嘅質素都唔錯,蝦肉彈牙
所以想食燒肉嘅可以一試!唔想食嘅話就食我介紹嘅海鮮丼就夠😂😂😂
令我見到佢哋啲刺身咁新鮮,想叫一啲當日推介嘅刺身,但係點知店員係落左單之後同我講埋賣晒😭😭😭唯有下次再嚟食啦