2021-10-21
大埔出名多美食就係人都知啦,於是同朋友發掘到呢間雞煲🙈一行三人,叫左半隻雞煲唔辣,另叫一碗秘制辣汁。首先雞煲份量正常,雞肉係滑,醬汁非常惹味之如,仲夠入味。我地因為秘制辣汁,總共叫左十樣既配料,超級滿足呀🙈先講下覺得比較出色既配料係蟹籽墨魚滑,爽口彈牙,仲有新鮮既墨魚味,完全無腥味,係物有所值。另一樣值得讚下既係即炸響鈴同海鮮芝士豆腐,響鈴一上枱就漂來陣陣既豆香味,仲有剛炸起既炸炸聲,即刻整翻舊黎點秘制辣汁,完美配搭👍🏿🥰海鮮芝士豆腐係外面就好少見,所以叫黎試下,一咬係有芝士爆出嚟,但就冇咩海鮮味,而豆腐既口感係好彈,好得意。除咗以上野食,我地有叫蟹柳,生菜,金菇,魚皮餃,安格斯牛同竹笙。呢d份量都唔少嫁,安格斯牛係好有牛味,唔需要淥太耐,口感就岩岩好。竹笙夠爽口,吸收曬湯,再點辣汁,令人忍唔住哇一聲🙈。叫左咁多野食,緊係要叫野飲啦,我哋叫咗一酌竹蔗茅根水,三人分剛剛好,飲返兩杯咁樣就好似冇咁熱氣啦🤪仲有太多野未試啦,下次會再食🙈