2010-08-04 6 浏览
星期六约左亲戚一齐食lunch倾下计~上O.R.揾揾下..先知原来呢间既食评都唔错㖞~因为两年前公司既annual dinner就系o系度举行~之后就冇再黎过喇..是日12点几先打去订位~幸好…仲book到~呢度既lunch大致分三种:a) salad bar lunch-$60, b) light lunch-$75, c)executive lunch($85-$98)三种set都系包左OJ/ 汽水一杯, soup, 餐包, salad bar, dessert, coffee/tea, 而a)同b)既分别就系light lunch可选以包为主既main course, eg. Sandwich, pizza, burger, etc. c) executive lunch 同样系主菜既分别, 有pasta及扒类, 而餐前饮品除左可选OJ或汽水, 更可选house wine.基本上salad bar set对我黎讲系够饱肚..不过light lunch有我最爱既burger..而且又只系加$15..咁非拣不可啦~我地一行5人..3个女性拣light lunch..两个男性拣exec
星期六约左亲戚一齐食lunch倾下计~
上O.R.揾揾下..先知原来呢间既食评都唔错㖞~
是日12点几先打去订位~幸好…仲book到~

而且又只系加$15..咁非拣不可啦~
我地一行5人..3个女性拣light lunch..两个男性拣executive lunch..
同埋呢度有个好处就系可以食住等~皆因salad bar望落太吸引喇…哈哈~

Salad bar 4款沙律菜:罗马生菜, 火箭菜, 及两款我不知名既菜~
有超新鲜既哈蜜瓜菠萝, 罐头桃片, 粟米. 红腰豆, 车厘茄, 薯仔沙律, 火腿片, 三色茄子等~
酱汁亦有多款: 油醋汁, caser sauce, 芝麻汁等~
当然仲有沙律必备既脆面包粒, 烟肉碎, 芝士粉等配料~

我最钟意哈蜜瓜菠萝..因为新系好多汁又甜~
而茄子都好特别..有紫/黄/绿..三种都唔同口感~粟米+红腰豆+,薯仔系我最爱既沙律配搭!

OJ应该系从外购入的, 系有果肉的但唔太甜..ok
house red wine我冇饮..但闻到都几香

今日餐汤系青豆蓉汤..好味呀~将青豆蓉blend烂左~有沙沙地既口感..
到我两点几走既时候发现已卖晒..转左南瓜汤lu~

餐包都有两款..白法包及麦法包~拎上枱时热热地~~有焗过~麦味几香

Main course需要等候一段时间~可能人太多既关系啦...

最先上既系墨西哥风味鸡肉卷~卖相几好..薄薄既饼皮卷住好多鸡肉~
Auntie话辣辣地~几好味~但系表弟试左少少就话普通..唔特别好食~

跟住两个表弟既main course都黎喇~先讲蕃茄吞拿鱼意瓜螺丝粉..表弟话d螺丝]粉好硬~
而且佢唔钟意食意瓜…我谂系佢食惯港式意粉淋淋既味道啫~

炭烧西冷扒唔系好大块..有两小旧薯仔伴碟~
order左medium rare..但我谂起码有6-7成熟~虽然系咁~我试左啖都几淋..有肉味~

我既burger终于出现喇~大大个~好吸引呀
~side dish仲有热辣辣既薯条添~
汉堡包左个厚厚既芝麻包~焗过后脆脆地..块扒都几juicy~唔错~

夹左芝士,蕃茄同洋葱添~~我食左3/4个~好饱~~咁既份量边系light lunch㖞…

最后一个系Parma ham pizza~系薄批..有6件~蕃茄酱既鲜味加埋Parma ham既咸香~
味道唔错~仲有火箭菜放上面..presentation更靓添~

丰富既一餐点少得dessert同咖啡做结尾呢~
Dessert先系士多啤梨 mousse..到我地食既时间已经卖晒~
估唔到系chocolate cake~ bitter taste.少少甜.i like it~

较实..少少湿润既质感..其实都有d似brownies.唔错!
到我地走既时候又卖晒喇...转左供应雪糕~

整体好满意~服务几好~waiter会主动加水..
而且而家用City bank credit card仲有9折添~~
真系好抵~有机会既话我会再黎慢慢叹!!
法包微暖脆口+清新既豆蓉汤
salad bar最紧要够新鲜~
pizza唔油腻~而且薄批冇咁滞!
maxcian chicken burrito
份量之大~非一女子独食...
比预期熟左d~
两款各有好味之处..
限量供应既chocolate cake~随时转款...
2010-07-24
法包微暖脆口+清新既豆蓉汤
salad bar最紧要够新鲜~
pizza唔油腻~而且薄批冇咁滞!
份量之大~非一女子独食...
限量供应既chocolate cake~随时转款...
  • grilled beef burger
  • salad bar