2023-06-19 663 浏览
今次嚟到葵兴揾嘢食,另一半突然谂到话想食pizza,最后俾我哋揾到一间叫做「Little Mario’s Pizzeria」嘅餐厅。因为见到隔篱枱嗌咗半只烤鸡好似好出色,所以就嗌咗佢嘅set,分别有:1)忌廉鸡肉阔条面 ⭐️ / ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️2)芝士三重奏薄饼 ⭐️⭐️⭐️⭐️ / ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️3)印度香料烤鸡半只 ⭐️⭐️ / ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️个阔条面真系令我大开眼界🥲一食落口就已经有种想放弃嘅感觉,简单嚟讲就好似中小学食饭盒嘅味道,无忌廉味,鸡肉食落去就一大阵雪藏味😖可能系因为个阔条面真系太难食嘅关系,所以令到个芝士三重奏薄饼分外好味,三种唔同嘅芝士组合成三种唔同嘅层次同口感,同埋热辣辣食就更加香口🍕本身食完个pizza以为可以力挽狂澜,点知个烤鸡又打返落地狱。个烤鸡睇个样会令你胃口大增,但实情食落去鸡嘅任何部分,都好似食紧鸡胸,劲鞋,基本上去到中段我都要用水送啲鸡肉入喉咙🧎🏻薯条嚟讲亦都比其他西餐厅嘅难食,唔脆之余亦无薯仔味道。因为我地比较迟去,所以人地9点闩门我地都急急脚埋单,最后食咗$400。另外餐厅卫生问题都有待改善,即紧嘅途中都不断有啲蚊滋仔飞黎飞去🦟🤦🏻‍♂️食完呢餐我明白一个道理,就系人地主打
1)忌廉鸡肉阔条面 ⭐️ / ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
3)印度香料烤鸡半只 ⭐️⭐️ / ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

因为我地比较迟去,所以人地9点闩门我地都急急脚埋单,最后食咗$400。另外餐厅卫生问题都有待改善,即紧嘅途中都不断有啲蚊滋仔飞黎飞去🦟🤦🏻‍♂️食完呢餐我明白一个道理,就系人地主打系食Pizza就专一食Pizza,唔好搞其他嘢。🫂🥲🥹
2023-06-17