2021-04-28 53 浏览
難得有日早收工仲要男朋友都早放bor緊係捉住佢二人世界一下(其實以前唔佢會自動自覺捉我就真 唉)海南雞最出名ge地方緊係新加玻啦!MuseaK11 餐廳選擇都多今次就係想試下獲獎無數ge新加坡文華酒店Chatterbox-去到門口其實以為係打卡cafe haha裝修得好靚啊一入到去店員熱切招待我 好開心 仲叫我玩小遊戲like IG就送咗糖比我哋食(超級多勁開心好驚喜)-海南雞飯!果然名不虛傅 juicy雞肉 又多汁又嫩滑仲要去埋骨而且仲要係份量多多油飯唔係黃色果款但係味道真係香到爆登!我好少食哂d飯但今次真係忍唔住啊 粒粒分明好好味啊!基本醬汁3款黑醬油+辣醬就係我最愛了 濃厚適中 食落帶點甜唔會太鹹薑蓉薑味夠足料 !-參巴辣椒馬來麵豬扒男朋友食到停唔到口馬來面真係好搞笑佢又唔係公仔麵咁嘅樣但係又比烏冬幼身而且炒得好入味夠晒鑊氣喜歡香口食物ge你真係萬物錯過也-飲品叫左美綠波波成個山咁高上面仲加左美綠粉真係超正!唸起細個我會偷d粉黎食真係好開心 回憶的味道-特色咸蛋雞翼真係不得了無唸過係全翼啊!🤤份量勁多2個人食真係好夠!咸香的咸蛋酱 熱辣辣咁 脆卜卜ge外皮加上內裡ge juicy
難得有日早收工仲要男朋友都早放bor
海南雞最出名ge地方緊係新加玻啦!
MuseaK11 餐廳選擇都多
去到門口其實以為係打卡cafe haha裝修得好靚啊
就送咗糖比我哋食(超級多勁開心好驚喜)

海南雞飯!
果然名不虛傅 juicy雞肉 又多汁又嫩滑仲要去埋骨
而且仲要係份量多多
油飯唔係黃色果款但係味道真係香到爆登!
我好少食哂d飯但今次真係忍唔住啊 粒粒分明好好味啊!
基本醬汁3款
黑醬油+辣醬就係我最愛了 濃厚適中 食落帶點甜唔會太鹹
薑蓉薑味夠足料 !

參巴辣椒馬來麵豬扒
男朋友食到停唔到口
馬來面真係好搞笑
佢又唔係公仔麵咁嘅樣但係又比烏冬幼身
而且炒得好入味夠晒鑊氣
喜歡香口食物ge你
真係萬物錯過也

飲品叫左美綠波波成個山咁高
上面仲加左美綠粉真係超正!
唸起細個我會偷d粉黎食
真係好開心 回憶的味道

特色咸蛋雞翼
真係不得了無唸過係全翼啊!🤤份量勁多2個人食真係好夠!
咸香的咸蛋酱 熱辣辣咁 脆卜卜ge外皮加上
內裡ge juicy 多汁!值得推介