2018-08-21 3014 浏览
无错!!!!!我又嚟咖啡弄潮圣啦大大话话都嚟过4,5次,每一次嚟都系人流不尽,座无虚席,想入去食认真要俾小小耐性。自问一向都钟意去cafe食嘢,无论名牌与否,最重要嘅就系食物嘅味道同埋坐得舒服,咁样就可以令人完全放松,喺心情愉快嘅环境底下品尝美食,而每一次嚟到咖啡弄,我都可以得到呢种感觉,慢慢享受 今次大约下午三点半嚟到,人龙唔算夸张,所以大致上等咗十五分钟左右就可以入去喇。每一次嚟,都一样有选择困难症咁,唔知食边样好,因为样样都好吸引,无论系咸点抑或甜点都想叫哂,但明知道......这是不可能的任务🤣由其是系得两个人嚟👉🏻👈🏻 好啦~今日我就试下佢哋嘅嫩煎香草鸡肉巧巴达三明治, 同埋叫咗杯提拉米苏咖啡。为食嘅阿肥今日试总汇三明治, 冰鲜果茶再加一个甜品鲜果冰淇淋百汇。 点餐时职员都事先讲明我个三明治要等二十分钟,为咗食,我唔介意等一阵嘅。首先嚟到嘅系阿肥份总汇三明治,食物摆放得美美整齐的,上面仲附有惹味脆口嘅墨西哥脆片,我拎下又一块,拎下又一块...眼见三文治里面有足料嘅蕃茄+青瓜+火腿+鸡蛋,仲有煎到脆哂边嘅鸡肉块,面包亦烘过底,见到都心动~另外佢仲配咗一球鸡蛋沙律,亦系我同阿肥嘅
无错!!!!!我又嚟咖啡弄潮圣啦
嫩煎香草鸡肉巧巴达三明治, 同埋叫咗杯
提拉米苏咖啡。为食嘅阿肥今日试
总汇三明治,
冰鲜果茶再加一个甜品
眼见三文治里面有足料嘅蕃茄+青瓜+火腿+鸡蛋,仲有煎到脆哂边嘅鸡肉块,面包亦烘过底,见到都心动~另外佢仲配咗一球鸡蛋沙律,亦系我同阿肥嘅至爱。阿肥话水果茶系佢每次嚟嘅必点!!!系佢大爱嘅饮品,佢除咗话「好味」之外就冇其他comment喇😂呢度嘅
水果茶系一jar咁的,另奉上小杯,而里面有一块结有一片柠檬嘅冰,相信用嚟中和味道,十分细致。跟住嚟嘅就系我杯
提拉米苏咖啡,卖相已经相当吸引,面头有一层厚厚嘅泡沫,洒满咗高纯度嘅朱古力粉。职员贴心提示你可以直接饮用,无需搅拌,小匙羹就系俾你用嚟"不"起啲泡泡食,令人超治愈
咖啡味道香浓而滑,苦涩醒神,唔想破坏味道真系要趁热饮用喇。期待以久我份
嫩煎香草鸡肉巧巴达三明治终于上场喇,一样卖相精美,包入面嘅涵料多到想爆出嚟咁,一条长面包切开咗三份,里面嘅鸡肉已经被分碎,满满嘅香草味而肉质娇嫩,令人食指大动,里面另有蕃茄片同生菜可以中和番比较重口味嘅鸡肉,令我一口又一口咁将成份食哂
阿肥已经趁我差唔多食完份三明治嘅时候示意职员可以上甜品喇,见佢预备都大慨要十至十五分钟,
鲜果冰淇淋百汇,顾名思义即系什果雪糕,生果好丰富,有鲜橙,火龙果,香蕉,苹果,士多啤梨,菠萝...而雪糕系云呢拿+士多啤梨口味再加上小小牛奶汁,咁大份真系令人食到口都攰埋
两个人坐得舒舒服服,一边食嘢一边闲聊,饱到咁埋单都只系三百多几蚊,难怪咖啡弄会令人愈食愈爱
总汇三明治
冰鲜果茶
提拉米苏咖啡
嫩煎香草鸡肉巧巴达三明治
鲜果冰淇淋百汇
2018-08-19
等候时间
15 分钟 (堂食)
总汇三明治
冰鲜果茶