2025-06-05 167 浏览
最近收工搵朋友收工聚下黎到佢工作地方附近既太古坊食飯,黎到依邊先知原來有間環境好chill既餐廳「Sage & Salt」,室外露天位置可以帶毛孩一齊嚟放鬆用餐,室內設計好有綠野仙蹤感覺亦有特色Tiki Bar好有度假風情❤️食物方面😋印尼炒飯上碟賣相很不錯,炒飯甜辣味道十分惹味,配料有煎蛋蝦仁,沙嗲雞肉燒得火候剛好,肉質嫩滑多汁,搭配秘製沙嗲醬味道一流👍🏻Sizzling Night 「印式天多利烤雞卷」&「泰式牛肉薄餅卷」泰式牛肉煮得軟嫩,香料醃製既烤雞非常入味嫩滑,兩款再沾上三款醬汁放喺墨哥薄餅一齊食,酸酸甜甜十分開胃,分量十足非常滿足,另外追加炒西蘭花,熱辣辣有鑊氣😋Coconut for Two 清甜冰涼,椰青肉好嫩,非常解渴👍🏻

食物方面😋
印尼炒飯

Sizzling Night
「印式天多利烤雞卷」&「泰式牛肉薄餅卷」

Coconut for Two
清甜冰涼,椰青肉好嫩,非常解渴👍🏻