2019-12-02
最近迷上左韓國菜,所以就周圍揾一啲韓國餐廳去試下。當然吾少得揾埋一班好友去試拉😎今日我係專誠泥呢間餐廳試下,我見到網上既食評有好有壞,所以我就泥親身試下。我地係晚市去食所以價錢會貴啲同埋會收加一服務費食韓國菜當然要食啲招牌菜拉,我地叫左部隊鍋(小)$160 炸醬麵$65 韓式豬手配生菜包(小)$140 總共叫左三樣野本身怕會吾夠食但係野食一上枱我就冇左呢個想法😂因為份量超級足,絕對夠五個人食😋部隊鍋(小)$160鍋既材料有好多😳,有茄汁焗豆,火腿,午餐肉,韓式年糕,腸仔,豆腐,芝士,麵,仲有泡菜。雖然我地叫既係小,但係佢既份量一啲都吾少😆比起出面其他鋪頭既份量多出勁多😚而且湯底既泡菜味夠曬濃😋😋,辣得泥吾會辛苦,係好爽既辣😍令我一口接一口。炸酱麵$65 炸醬麵我俾合格的,吾會話吾好食,但係又吾係話特别好食,只係普通既炸醬麵,不過麵既份量係好多😂如果一個細食既女仔可能會食吾曬🙊韓式豬手配生菜(小)$140豬手既份量真心吾覺得係小😳因為佢真係大大份放係我面前,$140既豬手呢個價錢就有咁大份既豬手其实好抵食,因為出面$140都未必有呢度豬手份量既一半。味道不錯,豬手吾會太過咸,肉既肥
我地係晚市去食所以價錢會貴啲同埋會收加一服務費
食韓國菜當然要食啲招牌菜拉,我地叫左
總共叫左三樣野本身怕會吾夠食但係野食一上枱
我就冇左呢個想法😂因為份量超級足,絕對夠五個人食😋
部隊鍋(小)$160
炸酱麵$65
韓式豬手配生菜(小)$140
豬手既份量真心吾覺得係小😳因為佢真係大大份放係我面前,$140既豬手呢個價錢就有咁大份既豬手其实好抵食,因為出面$140都未必有呢度豬手份量既一半。味道不錯,豬手吾會太過咸,肉既肥瘦比例適中,整體感覺不錯👍經過通菜街附近又吾知食咩好,可以泥一試。