2019-11-26 109 浏览
上网睇到南昌开咗个新商场,谂住去行吓顺便食个晚饭,见到依间日本野门口都几多人排队,人云亦云嘅心态所以我都排埋一份🤧睇佢餐牌啲嘢食唔算太贵,亦都有唔同种类嘅日本酒,果然系应有尽有。餐牌上有刺身,锅物,天妇罗,手卷,寿司,串烧,丼饭,拉面,炉端烧,只要你谂到嘅日本野佢基本上都会有!叫咗个寿司拼盆,由于我地坐吧枱,所以可以望住师傅即场整。鱼生方面非常新鲜,无雪藏味,吞拿鱼无筋,油甘鱼肥瘦适中。另外叫咗两串牛舌,厚身得来烧得啱啱好,爽口弹牙而且啖啖肉,高质!再叫咗个西京烧,鱼肉嫩得来亦都不失鱼味,因为净系食鱼实在太寡,所以最后顺便叫咗一个鳗鱼饭鳗鱼饭即叫即炒而且啖啖都系鳗鱼嘅肉粒😍两个人食咗$649,但系有咁多嘢食所以都收货,尤其是串烧可以encore😝

鳗鱼饭即叫即炒而且啖啖都系鳗鱼嘅肉粒😍