2023-03-05
📍潮州鹵漢餐廳(旺角)瓊華中心好多都試過 今次食呢間未食過既🤣見呢間仲係香港唯一一間潮汕風格既邊爐放題😍湯底有6款 特色啲有鹵水 沙茶 麻辣 湯底🤍我地今次叫左b餐 仲包埋個手搖海鮮袋 海鮮袋有得簡口味 我地簡左蒜蓉味 而邊爐要左鹵水湯底出面都有啲熱食比你食住等~ 有咖喱牛筋 炸香芋丸 鹵水鵝 等等野飲唔只有凍櫃果啲 佢仲有西瓜汁同洛神花紅莓汁 試左後者都幾好飲😍酸酸甜甜手搖海鮮袋有波士頓龍蝦、元貝、鮑魚、沙白、粟米等多款食材 蒜蓉醬好惹味 食材都好新鮮 仲有手套比你 唔洗驚整污糟隻手👍🏻鹵水湯底香甜 第一次食呢個湯底 淥牛肉幾好食 唔洗點豉油都可以🤭牛肉我地最中意系安格斯牛板腱、安格斯牛頸脊 牛味濃郁 肉質夠嫩🤍 我地叫左好多轉🤣自助區有潮州牛丸 幾juicy!!大家真系要試下牛柏葉 芝士腸 丸類都唔錯🤍甜品都有涼粉、雪糕食 每次打完邊爐好飽都要一樣先滿足🤣中午同宵夜都可以黎打邊爐👍🏻仲可以食足2.5個鐘!staff都好好服務🤍
瓊華中心好多都試過 今次食呢間未食過既🤣
見呢間仲係香港唯一一間潮汕風格既邊爐放題😍
湯底有6款 特色啲有鹵水 沙茶 麻辣 湯底🤍
自助區有潮州牛丸 幾juicy!!大家真系要試下
牛柏葉 芝士腸 丸類都唔錯🤍
甜品都有涼粉、雪糕食 每次打完邊爐好飽都要一樣先滿足🤣