2020-10-14 31 浏览
老公系食肉兽,最钟意锯扒,上次同同事过黎食,觉得呢度既扒又抵又好食,于是今次就同埋老公黎试一试佢~系对面马路望上餐厅已经见好多人咁,上到去发现好有旧式扒房既味道,格仔台布感觉好怀旧~餐厅标榜所有肉类唔用松肉粉腌制,唔驶怕食哂d化学野落肚!老公见到MENU都话价钱好抵,就叫左个铁板牛柳同铁板鸡扒餐同做紧promo既芝士牛肉汉堡~芝士牛肉汉堡呢个实在太抵了!芝士牛肉汉堡半价只系 $24+$3($3系加半溶芝士)!仲要系重足足6安士既汉堡扒!咬落汉堡扒肉质唔松散,牛肉味足!蕃茄够厚食落有咬口又减少腻感,超正超抵!promotion去到31/10,除左芝士牛肉汉堡半价之外,铁板什扒同吉烈猪柳都做半价,简直系粮尾救星~!铁板鸡扒、铁板牛柳因为上次食左杂扒,今次就试下铁板鸡扒同铁板牛柳。铁板鸡扒只系$58,加$18有餐包,汤,饮品同甜品,抵到叫!鸡扒我拣左蒜蓉汁,睇见侍应系你面前淋汁,然后发出D渣渣声真系好治愈!而蒜蓉汁唔系就咁俾汁你,鸡扒上面仲有满满既蒜蓉,所以绝对系惹味到不行!鸡扒一大块,睇到系巨形鸡脾拆骨,啖啖肉超吸引!铁板牛柳牛柳贵少少要过百蚊,但份量十足,有两大件,厚身得黎肉唔韧先劲,呢
芝士牛肉汉堡

铁板鸡扒、铁板牛柳
铁板牛柳牛柳贵少少要过百蚊,但份量十足,有两大件,厚身得黎肉唔韧先劲,呢个拣左黑椒汁,微辣得黎带点香气,同牛柳超夹~而铁板餐既配菜可以拣薯菜,饭或意粉,我地两个都拣左薯菜,用上既系幼身薯条,浸满酱汁既薯条真系超滋味!

餐系包埋甜品,分别可以拣雪糕或啫喱,雪糕系云呢拿味,带淡淡奶香,又香又滑~

呢餐饱到捧住个肚,老公都话大满足!