2022-06-08 1274 浏览
一大班人最啱就係食點心放題!餐牌方面我個人覺得唔算話太多嘢食, 不過都足夠嘅. 👌首先上枱是燒腩肉, 而家逢食午市放題, 每一台都會送一碟脆皮燒腩仔, 呢個燒腩肉真係好好食, 個肉好林身加埋個皮都好脆, 不過個芥末醬好似加咗水咁, 好地地嘅燒腩肉就畀個汁扣曬分啦~😐🥢前菜方面:👌泰式鳳爪, 涼拌豬耳同埋黑木耳, 味道酸酸甜甜幾開胃嘅. 海蝦唔算大隻不過咬落都算爽口.🥢回本之選:👌足料碗仔翅, 味道呢都幾懷舊, 不過捉唔捉料就我覺得一般啦.👍避風塘茄子呀, 每一粒茄子都炸得外脆內軟, 加上味道有點微辣, 真係好惹味. 👌上湯水餃都ok嘅, 餡料算飽滿但皮有點厚. 🥢點心:👍精瑩蝦餃皇, 味道完全係酒樓嘅級數, 同埋入面嘅蝦肉都好爽口彈牙! 👍燒賣都好好食呀, 入面加咗香菇, 咬落煙煙靭靭, 個味道都好香. 👍牛肉球個陳皮味好香, 同埋肉質都好淋身,咬落好juicy. 👍綠茶芝麻餅我自己好鍾意食呀, 個味道係甜甜地, 加上表面嗰啲芝麻呢煎得好香好脆, 就算已經好飽我都食咗幾塊. 👌豬仔叉燒包外觀有幾趣緻, 不過個餡就唔算話好多. 👌沙爹金錢肚呢都幾爽口嘅, 不過我就嫌汁稀咗少少, 沙嗲味

🥢前菜方面:

🥢回本之選:

👌上湯水餃都ok嘅, 餡料算飽滿但皮有點厚.

🥢點心:

👌豬仔叉燒包外觀有幾趣緻, 不過個餡就唔算話好多.

👌沙爹金錢肚呢都幾爽口嘅, 不過我就嫌汁稀咗少少, 沙嗲味唔算話好濃.

👍鳳爪/排骨都ok好好食嘅, 絕對係酒樓嘅級數.

🥢非食不可
👍土匪雞翼, 個皮煎得幾脆, 同埋個雞翼啦係一啲都唔乾, 咬落幾juicy同埋都好入味.

👍xo醬蘿蔔糕呀, 呢個真係必食呀, 味道好惹味👍

🥢甜品
👍馬拉糕係原籠一底, 分量真係好勁, 建議真係四個人以上先至好叫, 不過呢個馬拉糕真係好好食, 非常之鬆軟, 我就算好飽好飽呢都食咗差唔多四分一.

👍熊貓奶黃流沙包, 外觀可愛而且真係有流沙, 好好食😋

好又到評分時間啦, 總括嚟講雖然食物款式不太特別, 不過星期六日都係大約$150一位(買四送一), 其實真係抵到爛啦👍👍
味道方面絕對係同平時酒樓食嘅一樣呀, 絕對冇話因為係放題就有偷工減料嘅情況發生👍
服務方面上菜同收碗碟都算快, 溜單都係漏咗一次都算可以接受👍, 總之呢一餐都算係性價比高呀, 絕對冇乜投訴. 👍