依间就系小编早排摸门钉嘅𠮶间泰国餐厅。宜家佢哋开返堂食当然要即刻去支持吓啦~今次系小编第二次帮衬,都系同上次食一样咁高质😆依度每张枱都好大张,卡位座位又够阔,所以都坐得舒服!冬荫功汤河 $78配料可以拣海鲜或者海南鸡,个人认为海鲜可以一直浸喺啲汤度索汁,应该会夹过海南鸡,所以就拣咗前者😋海鲜份量比想像中多,种类有青口、虾同埋鱿鱼。其他配菜就有蕃茄粒、鸡髀菇、生菜同芫茜。𩠌菜足面底多,所以食完都饱肚👍面都好索汤底。不过汤底虽然系冬荫公汤,但系无咩辣味,可能系想迎合返香港人口味啦~所以如果钟意食辣嘅就可能觉得唔过瘾喇!香芒蟹肉炒饭 $88成日喺泰国餐厅食炒饭都系食菠萝炒饭🤣今次叫芒果炒饭感觉都几特别~饭量同样好足,偏干身唔会觉得好油腻!大大粒甜甜嘅芒果肉,加埋几粒酸酸嘅番茄仔,连埋蟹肉嘅淡淡鲜味,捞埋饭一齐食都好开胃!串烧拼盘(细) $88依个拼盘好啱食肉兽🤓有猪牛鸡各两串,同埋四片烧猪颈肉。另外仲有两款酱汁可以点,不过小编实测唔点都够味!全部食落都好惹味,唔会太干身。最好食嘅系猪颈肉,推荐大家唔想嗌拼盘都可以单点依个试试🤤泰式炸虾饼 $58虾饼有三件,会切开一半咁上。咬落外脆内软,炸粉都

冬荫功汤河 $78

香芒蟹肉炒饭 $88

串烧拼盘(细) $88

泰式炸虾饼 $58
虾饼有三件,会切开一半咁上。咬落外脆内软,炸粉都唔厚,所以啖啖都系弹牙虾肉,亦都唔会感觉太油😍
泰式炸虾饼
串烧拼盘(细)
香芒蟹肉炒饭
2022-05-03
泰式炸虾饼
串烧拼盘(细)
香芒蟹肉炒饭
  • 冬荫功汤河,
  • 串烧拼盘(细),