今日我地要同大家分享返个超平民又好味嘅台湾小食啊!🍽️ 喺旺角嘅丰怡中心,有一间叫做「小胖台湾便当」嘅地方,佢嘅菜单真系丰富多样!💰台湾铁路大排骨,佢哋嘅大排骨真系够肉够大块,炸得香脆,每口咬落去都有咬劲!🤩 配埋啲酱汁,真系味道独特,令人回味无穷♾️ 而最惊喜系佢只系$68,真系超抵食啊!另外,我仲试咗椒麻猪柳配肉燥手工汤面🍜 汤底熬得好浓郁,有肉燥嘅香味,加埋猪柳椒麻味道,真系好开胃!手工汤面有嚼劲,配上汤底,每一口都系一种享受,同样只系$68😋虎咬鸡刈包同虎咬猪刈包都系$38,真系超平价!🫓 我试咗虎咬鸡刈包,面包软绵绵,内里塞满咬劲十足嘅鸡肉,加埋特制酱汁,真系好好食!😍喝嘅方面,「小胖台湾便当」有芙香苹果茶同栀子花绿茶,每杯只系$2️⃣2️⃣ 我试咗芙香苹果茶,茶味浓郁,加上苹果嘅清甜,真系消暑又解渴!🍏下次再去旺角,一定会再嚟呢度食!👍总括而言 (5个💛系最高)好味指数 : 💛💛💛💛🤍服务态度 : 💛💛💛🤍🤍环境打卡 : 💛💛💛🤍🤍回头指数 : 💛💛💛🤍🤍📍小胖台湾便当 (丰怡中心) (旺角)🏢 旺角弥敦道591号丰怡中心1楼🕗星期一至日 11:90 - 22:00#旺角美食 #旺角必

下次再去旺角,一定会再嚟呢度食!👍

总括而言 (5个💛系最高)
好味指数 : 💛💛💛💛🤍
服务态度 : 💛💛💛🤍🤍
环境打卡 : 💛💛💛🤍🤍
回头指数 : 💛💛💛🤍🤍

📍小胖台湾便当 (丰怡中心) (旺角)
🏢 旺角弥敦道591号丰怡中心1楼
🕗星期一至日 11:90 - 22:00

#旺角美食 #旺角必食  #食好西 #美食 #hkfood #likeforlike #instatravel #latergram #hktravel #photooftheday #traveling #yummy #travelhk #followforfollow #hkig #hkdating #pleaselike #hkfoodie #bestfoodhongkong #coffeehk #hkcafe #hkrestaurant
2023-10-20