2021-07-29 1836 浏览
决定系九龙城食印度菜,系因为午餐既价钱好抵,仲要唔洗加一。两个人大该一百左右就食到饱🤣。我谂冇边到食到咁平既印度菜。 有就话我知!!我地就叫左午餐推介。印度胡椒饼(Free)辣辣地,所以配薄荷青酱中和下。小食:印度咖哩角和春卷 咖哩角就系用面皮包住有香料既薯仔蓉和扁豆。见人地食samosa会配薄荷酱。至于,个春卷就冇咩特别,同茶楼食既差唔多。主菜:咖哩牛同咖哩羊配薄饼naan两款咖哩颜色唔同,深红色同姜黄色,但食落去差唔多味。 可能为左就香港人既口味,所以唔辣同唔重香料味。两款肉都好淋,冇羊膻味,唔错。 薄饼就真系好多,食到饱都未食完 。饮品:一定系饮奶茶,同港式啊泰式奶茶唔同。+5蚊,叫masala tea。佢用铁壶装住倒俾我地。果铁壶真系好烫手。香料奶茶都好易入口,别有一番风味。下次试下二人餐先,更多唔同印度野食。

我地就叫左午餐推介。
印度胡椒饼(Free)辣辣地,所以配薄荷青酱中和下。

小食:印度咖哩角和春卷

主菜:咖哩牛同咖哩羊配薄饼naan
薄饼就真系好多,食到饱都未食完 。

下次试下二人餐先,更多唔同印度野食。
咖啡牛肉
咖哩羊肉