2018-07-05 653 浏览
佢唔止系一间西餐厅,佢地既餐牌仲有中、西、泰、日菜于一身,价钱又唔贵,一于黎试下。餐厅地点都几方便,西营盘A1出口,一直沿皇后大道西行就会揾到联发商业中心,行上一层见到有两个机械人栋左喺度就知,到站啦。餐厅系商场租左好几个铺位,再改装成餐厅,好大好阔落,仲放左几张大枱FOR一大班人搞PARTY都得。一齐黎睇下佢地既环境喇~!仲有个自助吧,够哂方便~!仲有其他野食嫁...每个主菜都会附送野饮、餐汤同埋餐包。我地果日就有南瓜汤 同埋 罗宋汤。两碗汤都非常好饮,用蔬菜同南瓜打成糊状再去煮,而唔系平时饮到沟晒水好稀既餐汤。每一啖都系蔬菜同南瓜精华,个罗宋汤都唔失色,都几好饮嫁!睇到餐牌写住$128纽西兰肉眼,简直呆左!自己去个超市买,都唔止依个价~﹝难道好细块?)块扒来到我又呆一呆,块扒唔止平,仲好大块,佢唔系靠松肉粉炼成既牛扒!真系完完全全一块新鲜既牛扒,可见老板完全唔悭皮!我地叫左5成熟,厨师唔单止煎得岩岩好!仲要系配干葱红酒汁﹝个汁仲要好香红酒同牛油味﹞,真系好花心思!﹝依只汁通常都系煎完牛扒,都会留番D牛肉汁,再加入红酒、牛油、砂糖、干葱去调较出来﹞而佢既配菜─薯角都炸得好香好脆!依道

一齐黎睇下佢地既环境喇~!

仲有个自助吧,够哂方便~!

仲有其他野食嫁...

南瓜汤 / 罗宋汤

睇到餐牌写住$128纽西兰肉眼,简直呆左!

纽西兰肉眼扒配薯菜

我地叫左5成熟,厨师唔单止煎得岩岩好!仲要系配干葱红酒汁
﹝个汁仲要好香红酒同牛油味﹞,真系好花心思!﹝依只汁通常都系煎完牛扒,都会留番D牛肉汁,再加入红酒、牛油、砂糖、干葱去调较出来﹞而佢既配菜─薯角都炸得好香好脆!依道菜唔止抵食,仲要好食…已经心郁郁再去多次食!

肉眼扒系我大力推介之外,依一味白汁鲜虾烩意粉都系店家诚意之作。
白汁鲜虾烩意粉

白汁烩意粉通常会相对比腻,但佢地依个白汁烩意粉就无依种感觉,又保留到忌廉既香,又唔会比人感觉太腻,仲有淡淡既虾味,正!﹝仲要贴心到帮我地剥埋壳﹞

香煎咸牛脷

依道香煎咸牛脷感觉上系简单既菜,但其实都好考厨师功夫。牛脷一D都唔鞋,煎得岩岩好,食落去有油香得黎又入口即溶!

香辣蕃茄煮蓝青口

我地今次就无拣到平时成日食到既白酒煮青口,反而叫左香辣蕃茄煮蓝青口。依个配搭几新鲜,一啖青口再加埋D香辣蕃茄汁,酸酸辣辣好正~

香蒜炒杂菌杂菜

整碟菜健康下先,所以就叫左个香蒜炒杂菌杂菜
。用牛油同蒜片炒完,够香够惹味。

餐饮 - 冻珍珠奶茶 / 蜂蜜绿茶

「老爹」真系俾左好大惊喜!平野唔一定系无好野,只要细心留意,每一道菜都见到店家既用心同埋诚意,由餐汤系用蔬菜打成再煮…去到$128唔单止有块新鲜牛扒仲,仲配埋干葱红酒汁…
都可以睇到店家绝对唔悭皮,样样都花左心机去煮同配搭!甘有良心又甘抵食又好味既餐厅,真系买少见少!下次放工再黎帮衬!!!!
用餐时段
南瓜汤 / 罗宋汤