2021-07-07
大家有冇試過,一諗起某種食物就好想食,但係又唔會道道有得食!所以每個人心裡都會有本食物字典,諗起某種食物就會聯想到哪裡最合適。😻😻😻😻今次又發作喇!突然好想食韮菜豬紅,花生雞腳,蠔仔粥,鹵水鵝片。個腦即時彈咗"陵發“兩個大字,此店長期爆滿,要食就要响門口耐心等候。 當我見到大大碟鹵水鵝片、煎蠔餅、鵝腸粉腸响我面前行來行去,心裡就特別焦急,好擔心啲鹵水鵝片好快售罄!😖🥺😝佢哋啲鹵水嘢一向好穩陣,鵝片、鵝腸唔會令你失望。不過蠔餅就唔推介喇!炸粉比較厚,冇以前咁正。韮菜豬紅,花生雞腳必吃!👍👍👍豬紅大大件,嫩滑口感係以前流傳至今嘅味道,煮得好食嘅豬紅家陣真係好難揾㗎喇!鳳爪亦是冇得輸,炆得鬆軟入味,令人欲罷不能!推介👍👍👍👍蠔仔肉碎粥,啲蠔粒粒賬卜卜冇話縮水,粥底鮮甜,加埋胡椒粉一齊食,好味到停唔到口。 再加碟腐乳通菜,滿足感覺返曬嚟!😍🥰🥰,.街方價錢食到傳統潮州菜色,真係買少見少,見到舖內都係一班老師傅,希望佢哋能夠將美食傳承下去喇。😋😊