2018-08-12 130 浏览
同母親大人去荃灣濕平,由於早左出門口,好多鋪頭未開,所以決定醫左肚先,母親話想食意粉,於是就去左Euro go go。可能時間尚早嘅關係,一去到就搵到位。由於我唔係好餓比較想飲野嘅關係,於是就叫左個蘑菇粟米鮮茄汁意粉同1個煙肉芝士薯皮share食,我另外就叫左杯熱嘅蜜桃茶。等左一陣侍應拎左蜜桃茶同餐具過黎,順便問佢拎左兩杯水,侍應都好有禮貌咁回應同好快拎黎比我地!先試蜜桃茶,濃郁茶味中帶有香甜蜜桃味,茶入面仲有3片黃桃肉。由於食物係即叫即造,等左15分鐘左右,意粉同薯皮都先後送到。先講意粉,煮得剛剛好,軟硬適中,與其話係鮮茄汁,不如話係鮮茄蓉,內裡仲有超多蘑菇同粟米,配合調味,整個汁惹味,酸中帶有粟米清甜,配合意粉一齊食啱啱好。再講薯皮,焗得香脆,面頭亦鋪上大量芝士同煙肉,切開時芝士仲可以拉絲,食落滿口芝士香同煙肉香,好味。價格親民而具質素嘅西餐,值得再幫襯!

價格親民而具質素嘅西餐,值得再幫襯!
蘑菇粟米鮮茄汁意粉
煙肉芝士薯皮