2019-04-02
今晚同朋友嚟到美孚,趁愚人節去食日本嘢,入咗呢間賀喜試吓睇吓有冇驚喜〜先睇Menu,有散嗌有套餐,好快決定咗要個大阪二人前套餐,有前菜,湯,冷烏冬,天婦羅燒三文魚鮫,當然唔少得刺身壽司啦。🤤等咗冇耐刺身就上枱,刺身共4款,但全部都勁大塊勁厚切,好新鮮,溶雪溶得好,一啲雪味都冇,三文魚油脂好夠,比較特別嘅係仲有款象拔蚌刺身,好彈牙爽口!刺身呢part我同朋友都俾好高分!所以決定再加點佢嘅藍鰭吞拿魚壽司!🍣之後嚟咗壽司盛,北寄貝,帶子,油甘魚,三文魚,玉子,蟹籽同2件招牌卷,全部都好鮮甜,招牌卷亦做得好好,上面層鰻魚唔會太薄,成嚿食落口感好好,都幾滿足。追加嘅藍鰭吞拿魚壽司好快就嚟到,店員上菜前特別講明係即日日本貨,上到嚟賣相一流,吞拿魚,中拖,大拖好明顯唔同,店員亦介紹由深食到淺色。感覺比之前嘅壽司盛相比,醋味較突出,亦好重吞拿魚味道;中拖油脂分佈適中,搭上細蔥一齊食,魚油味好香好出色;最後嘅大拖油脂最多,入口即溶,超好食,回甘嘅魚油一直留喺口腔久久未散〜🤤🤤🤤之後套餐其他餐點好快就上齊,燒三文魚鮫,天婦羅,湯同冷烏冬,正常定食水準,燒三文魚鮫火侯啱啱好,連我唔太食魚嘅人都覺得幾好食〜天
之後套餐其他餐點好快就上齊,燒三文魚鮫,天婦羅,湯同冷烏冬,正常定食水準,燒三文魚鮫火侯啱啱好,連我唔太食魚嘅人都覺得幾好食〜天婦羅粉薄香脆,蝦都幾大條〜冷烏冬好清涼,調味夠,稍微淋咗少少,如果再彈牙啲真係一流!最尾仲有個蜜瓜食,解一解膩〜