2023-03-01 1535 浏览
有一段时间想食清淡啲,于是拣咗云吞面嚟食,上网见到comment唔差,所以就嚟试吓。听讲食碱水面可以化解胃酸,唔知系咪真呢?食云吞面到底应唔应该落醋呢?小编之前都唔会落醋,但后尾发现加咗醋之后,会提升鲜甜味,建议大家试吓。云吞面🥟🍜 4/5 $32五粒云吞同碱水面嘅配搭,云吞都几大粒,都几爽口弹牙,面嘅质地就唔会太韧,唔会太干争争,保持一定嘅弹性,汤底就唔会太强烈嘅碱水味,小编到几喜欢呢碗云吞面🥰😘。水饺伊面 3/5 $38水饺有四粒好大粒,分数系俾晒系水饺,伊面其实系冇乜味,仲要煮得太淋,冇咬口冇味道。讲返水饺,皮薄馅靓,见到有啲木耳丝增加一个爽脆口感🤩🤩。炸两 3/5 $12正常发挥,普普通通冇乜太特别太突出嘅谂法。$12一碟炸两超平嘅价钱,所以要求都唔可以太过苛刻。炸云吞 1/5 $30依头讲完热气,𠮶头就嗌咗炸云吞,所以就后悔啦。佢炸得过火,㶶味同苦味好明显系个云吞皮出晒事,完全破坏晒,摆唔到落口😢😵‍💫。我要加少少糖先至放到入口。地点:北角站A出口,隔篱就系𠮶间舖头,方便,做开街坊生意,甚至乎打工仔都会去呢度食饭。对面仲有北角汇,渣华道体育馆。环境:铺面都几大,目测十几张枱,

云吞面🥟🍜 4/5 $32

炸云吞 1/5 $30

炸云吞

地点:

环境:

铺面都几大,目测十几张枱,光猛嘅装修,但系都feel到有啲蚊飞来飞去,坐喺卡位都会俾蚊咬,所以嗱嗱声食完快啲走🤫🤫。

价钱:

人头50几蚊,食咗四样嘢,云吞面超抵,炸两都好抵,可以下次再嚟食。

服务:

一坐埋位,仲睇紧餐牌嘅时候,店员已经走埋嚟期望我哋会落到单。然之后我哋叫店员帮我哋拎芝麻酱,佢都唔记得咗,店员都有推介有咩款式好食。
云吞面