2025-05-11
最近見到 呢間拉麵店突然開咗好多分店又唔貴 決定夜晚試試餐廳環境 依照傳統日式拉麵枱上有不同的調味料 食客按照自己口味調配海老濃湯叉燒拉麵 ($59.90 再加一)拉麵有叉燒3片、溏心蛋1隻、竹筍、 海苔2塊、 蔥絲 、 木耳絲一上台 就聞到好香蝦湯味 而且 一陣陣熱煙 自己與友人點了同一個口味 但上枱的時間不同相信應該係一碗一碗熱辣辣煮起蝦湯 香濃而唔油膩 飲完唔會覺得口渴 麵粉幼細 軟滑 唔係食開硬身個種會係滑入喉嚨個種 口感不錯的! 亦十分掛湯 不過配料擺盤就好明顯比較隨心 小編自己個碗 配料 甚至兩邊溏心蛋全部沉曬落湯到有少少影響觀感而拎左友人的 拍照溏心蛋入味 其他配料味道正常 但唔算多總結:價錢: $6x 一碗拉麵 唔貴女士應該夠飽的 但同行的男性友人就好似唔太夠 見另一男性都點了拉麵+燒賣 (不過店舖的小食亦十分便宜) 味道: 經過見另一分店的擺盤有心思 配料亦十分多 相信可能因連鎖店 員工手勢有啲參差 但拉麵係好食的環境: 入店鋪有員工用日語講歡迎 亦播放日本歌曲 裝璜別致 調味紙巾水亦歡迎自己拎
又唔貴 決定夜晚試試
餐廳環境 依照傳統日式拉麵
枱上有不同的調味料 食客按照自己口味調配
海老濃湯叉燒拉麵 ($59.90 再加一)
一上台 就聞到好香蝦湯味
而且 一陣陣熱煙
自己與友人點了同一個口味 但上枱的時間不同
相信應該係一碗一碗熱辣辣煮起
蝦湯 香濃而唔油膩 飲完唔會覺得口渴
麵粉幼細 軟滑 唔係食開硬身個種
會係滑入喉嚨個種 口感不錯的!
亦十分掛湯
不過配料擺盤就好明顯比較隨心