2019-05-29 5248 浏览
宁静嘅一个晚上,貌似平常嘅晚餐又带有少少唔同嘅惊喜。晚餐嘅开端由平时嘅松软面包再加上薄身芝士薄饼,味道唔太强烈所以唔会影响味蕾品嚐其他美食,无牛油但配上黑醋橄榄油,一个唔同嘅开始。先嚟嘅前菜系 Classic Caesar Salad,唔同嘅系有唔同酱料任你配搭,当中最突出嘅我会觉得系鳀鱼酱 (Anchovies),衬托烘乾到成为脆片嘅烟肉,新鲜蔬菜加上竹炭炸面包粒,食落去系香口又fresh。Duo of Crab Cake 做得唔会实的的,反而令蟹肉嘅肉丝感觉更加突出,蟹味几浓郁鲜甜,配上Tomato Louis 酱,有提鲜嘅效果!Slow-cooked Iberico Pork Chop - 猪鞍嘅肉质系弹牙又松软,入口油脂几丰富,多汁得嚟又充满肉香。松露汁系一个唔错嘅配搭,连做伴碟嘅蔬菜都做到火喉啱啱好,食落爽口完全无过火嘅感觉。食西餐唔少得意粉类,呢个Salsiccia Sausage Porcini Ravioli 都系一个唔错嘅选择 ,意式云吞味道算呢餐上比较浓烈嘅一碟,巴马臣芝士、车里茄、French Basil,加埋都几 match!甜品竟然系 Earl Grey Or
宁静嘅一个晚上,貌似平常嘅晚餐又带有少少唔同嘅惊喜。

甜品竟然系 Earl Grey Oreo Cheese Cake!你要知道伯爵茶果种茶香味系几咁诱人,加埋芝士蛋糕嘅元素去做成甜品更加 creamy,feel 到体重又要增加但都无阻要一啖一啖品嚐!食落去系有黏黏笠笠咁,口感非常特别!
别具心思嘅一个晚餐,好味!
2019-05-21
  • Duo of Crab Cake
  • Slow-cooked Iberico Pork Chop
  • Earl Grey Oreo Cheese Cake