2018-08-01 3080 浏览
因为同妈咪一齐放假于是带佢去豪食台湾野 听朋友讲呢间铁牛嘅牛肉面好好味 就同佢一齐试下七点几去到爆晒场,等左一阵先入得。由于好肚饿,两个人共叫咗两碗面加两个小食妈咪拣咗推介既主厨私房牛肉面黎到先饮一啖汤 好香浓既牛腩汤底 面都好弹口,烟韧、软硬度啱啱好我就叫咗麻辣大块牛肉面 一上枱就闻到好香嘅麻辣味 加埋少少酸菜 辣中大一点酸 几特别我更钟意食呢个麻辣汤底 配面食一流因为两个都太钟意食牛,于是叫多咗个牛三宝拼盘小食入面有牛肉、牛腩同牛筋 基本上同牛肉面嘅𩠌差唔多啱晒劲钟意食牛嘅我哋三款我最钟意食牛筋 好林好入味再嚟一个香口嘅盐酥小拼盘有花枝丸、黄金梅子脆薯同埋盐酥鸡个花枝丸真系好好味外脆内弹口 如果可以想叫多一份花枝丸可惜食唔晒另外脆薯都好特别入面系番薯 外面有少少梅粉 食落去酸酸甜甜又炸又香口唔错最后叫咗两杯野饮 荔枝红茶同埋芋香珍珠奶茶 荔枝红茶比较甜 芋香珍珠奶茶甜度岩岩好,好香芋头味总括而言 性价比好高,食物同环境质素唔错 埋单每人唔使200蚊唔错
因为同妈咪一齐放假

妈咪拣咗推介既主厨私房牛肉面

我更钟意食呢个麻辣汤底 配面食一流

因为两个都太钟意食牛,于是叫多咗个牛三宝拼盘小食
入面有牛肉、牛腩同牛筋 基本上同牛肉面嘅𩠌差唔多
啱晒劲钟意食牛嘅我哋
三款我最钟意食牛筋 好林好入味

再嚟一个香口嘅盐酥小拼盘

有花枝丸、黄金梅子脆薯同埋盐酥鸡

个花枝丸真系好好味

外脆内弹口 如果可以想叫多一份花枝丸