从没有因为任何食肆写食劣评,就算激亲都算,但今次不写不可,真的气得七孔生烟,$145的任食火㶽,一开始应交待什么材料没有,但从6点45分入座以后等了两小时才知没有,如是在其他酒楼,有什么没有的入座前已交待清楚,这是「欺骗」,点虾二次,没有,西洋菜没有,猪肉青,鲜冬菇没有,云吞没有,取而代之给我3只鸡旦,二个出前一丁,4人份量的鱼皮饺代替, 我同部长讲, 你比噤多我都冇用, 我唔系嚟酒楼只食而D嘢!唔该拎番入去, 我唔想浪费!!!1 味道: 个鸳鸯汤底, 清汤加清汤plus几只辣椒, 两边都白汤, 一样味道, 这叫做鸳鸯!来了水饺, 饺皮己溶化, 一堆没排列, 全无卖相, 又 细只, 又唔好味, 点鲩鱼变脆鲩片(家人怕脆鲩硬胃痛),味道尚可。材料差,炸鱼皮油益靱似隔夜,鱼皮饺/芝士肠睇落ok, 不过肉味怪怪的唔似本地货(D肉味好假个种), 生根好似刚炸起几靓, 不过有又系益味同炸鱼皮一样, 贡丸内的冬菇"益",能吃的只有鸡片跟菜类,但鸡皮很多, 点了两次, 加起来2只鸡脾咗上下,,全晚得鸡旦鸡片, 鱼同菜系可以吃,因本人跟家人都不吃牛,2人$300一餐得D噤嘢食。。。。。。。2 服务:

1 味道:

2 服务:

刚到时说两位,知客讲电话没理会,找经理,叫我哋等阵,点知一去不返,当时我应该一走了之!!!

中段冇石油气, 叫待应, 应咗你, 望住你不过唔埋你, 部长行过说好走咗去, 见到店长(后来至知系佢), 我话我己经系叫第三次换气,佢至帮我换!!!!!

3 环境:

酒楼内满是内地团,洗手间女厕内废纸有如人噤高,超恐怖!!!地上没地毡部份地滑,箸波鞋行快步都会跣死!
成班大陆人重要系入口位食烟,先生,商场内都唔可以食烟㗎!

4 店长回应投诉反应

投诉重激气,店长慢条斯理,态度爱理不理,等了十分钟,要投诉都要三催四请都唔嚟,来了明知望住我都唔埋嚟, 重避开,我忍唔住叫佢埋嚟, 我问佢点解噤多嘢冇都做火㶽, 佢话卖晒咪冇, 你唔系只系一样冇, 系好多样都冇,材料又差, $145重要加一, 比你做食客都过唔到啦!最后都只说送布甸生果了事,因为太嬲,我们没吃。

还有总之我一定一定Black list佢,Black list, Black list,Black list, Black list,Black list, Black list,Black list, Black list,Black list, Black list,Black list, Black list,Black list, Black list,Black list, Black list,Black list, Black list,Black list, Black list,Black list, Black list,Black list, Black list!

这是绝对客观意见,要不要帮趁,阁下自己选择!
2012-12-17
等候时间
8 分钟 (堂食)
  • 脆鲩片,鸡旦,出前一丁,菜