2018-02-01
近來喜歡尋覓一下樓上舖既cafe!黎到觀塘呢邊知道多工業區.就搵下近排有咩大熱既食店!同朋友就簡左呢間食個Brunch!(温馨提示:來這間店最好先訂位)食物分別點了澳洲草飼牛肉漢堡配炸薯格 ($92)和 Full Day Breakfast ($108)飲品就點了爆炸乳酪野莓($48)和爆炸藍椰子($48)其實個set有跟飲品的.但同朋友想飲啲特別飲品.就另外再叫了飲品.Full Day Breakfast - 有自家制鵝肝雞肉批、大啡菇、火腿、雞肉腸、豬肉腸、煙肉、薯餅、燒蕃茄、沙律菜和牛角包🥐.自家制鵝肝雞肉批是用雞肉包著鵝肝.平時食開鵝肝都是煎熟再夾著多士吃.所以這次食法覺得幾有新鮮感.幾特別.牛角包夠外脆內夠鬆軟,好香牛油味.大啡菇很juicy!上面有菠菜和温泉蛋!蛋汁完全浸左出黎.漢堡完全是我大愛..基本上每去一間食店有漢堡的話會點漢堡來吃.而這間的漢堡的配菜是配薯格.所以一定要食.漢堡很juicy和厚還有煙肉夾埋一齊..好好味..而薯格也炸得很脆口.都有幾多塊.好味.爆炸乳酪野莓 - 有爆炸糖在smoothie 上面.很有野莓味.幾驚喜. 爆炸藍椰子🥥 很像一片既藍天白雲.
飲品就點了爆炸乳酪野莓($48)和爆炸藍椰子($48)
牛角包夠外脆內夠鬆軟,好香牛油味.
大啡菇很juicy!上面有菠菜和温泉蛋!蛋汁完全浸左出黎.
爆炸藍椰子🥥 很像一片既藍天白雲. 是一杯充滿椰子味既天空.