2017-07-04 258 浏览
第二次到米走鸡打边炉,第一次系去铜锣湾𠮶间,气氛同一般火锅店差不多,今次嚟到观塘THE WAVE嘅分店,感觉好唔同。喺楼下感觉到系啱啱翻新嘅大厦,上同去同一层有两间食肆,其中一间(右手边)就系米走鸡啦,场地比起铜锣湾𠮶边宽敞好多。未坐低已经见到队live band (Silent Rocker)表演紧,拣嘅歌有新有旧几啱听,不过歌功仲有唔少嘅进步空间。上次试咗芝士煲,今次order咗辣鸡煲不过只系BB辣,我哋多手怕㶶底就自己搅咗乜下,点知原来人哋员工会帮手整,点下火淋埋辣油。对比之下,个人觉得芝士锅特别啲,亦都好味啲。嘢食除咗相里面𠮶啲仲叫咗其他,特别啲嘅有牛颈脊、响铃、蜂巢冰豆腐,真系要提提嘅系竹笙墨鱼滑,竹笙又吸到汤味,墨鱼滑又有咬口,可惜试唔到牛坑腩。另外,原本谂住有篮球机玩,点知都要几贵玩一次,如果每台可以免费玩返一两盘都好啦=p

猪润
向铃