2018-10-11
嘗試訂座3次都未能成功,所以今次早近2星期訂位,終於成功!!工廈深深處,鋪頭細細,高朋滿座。冬陰公食泰國菜必點,湯料有3大隻大頭蝦,蝦頭好多蝦膏,小蕃茄,秀珍菇分量很充足,略嫌湯不夠熱,只屬暖。大蝦炒金邊粉金邊粉炒得唔油膩,微辣甜甜地,好惹味,有5隻蝦球,推介!黃咖喱牛腩咖喱唔辣,想吃火辣的應該要失望了。牛腩出奇地唸,用一支叉已可以輕易將牛腩一分為二,咖喱入面既薯仔同洋蔥份量很多,不過略嫌唔夠熱。薄餅+蒜蓉包叫得咖喱當然唔可以浪費咖喱汁,所以叫左份薄餅同蒜蓉包,可惜薄餅竟然係焗酥皮,厚脹難吸收咖喱汁,好容易粉碎。蒜蓉包唔點咖喱就咁食已經好咸,食落覺得蒜蓉本身加入鼓油既,咸到不想喇第二塊。總捨而言食物質素唔錯,但略嫌唔夠熱。環境方面店舖光猛,員工友善,但由於店舖較細,有食客講野大聲回音大,就比較嘈了。
工廈深深處,鋪頭細細,高朋滿座。
冬陰公
大蝦炒金邊粉
金邊粉炒得唔油膩,微辣甜甜地,好惹味,有5隻蝦球,推介!
黃咖喱牛腩
薄餅+蒜蓉包