2020-01-12 889 浏览
自己一个人食饭,梗系要食好西啦黎到骆驼漆个地下永远都一堆人排队等lift,拣啲位处低层嘅餐厅,行楼梯就到,又唔洗冻冰冰喺楼下等餐厅门口有主厨个纸版,忍唔住笑左其实好多款意粉都想试下,毕竟外面好少有咁多唔同种类嘅粉可以拣.唔同形态嘅粉口感唔一样,所以即使系制成之前佢地系同一件野都好,切好哂变左样就唔同讲法餐前面包应该都系自家制?好香口,但系只得一小件,好想食完再食忘记左个汤系咩野,净系记得店员拎左枝望落好高级嘅黑醋即刻加落去因为唔系好想食肉,要左个菇面,店员会即场加芝士,锦上添花呢系弹牙嘅阔条面呀,好正超正超好食,能够喺度独食呢种美味真系冇得顶饮品要左店员推介嘅自家柠檬汁,可以见到有柠檬榨,唔酸又饮到柠檬香,唔识形容,都系喺其他地方饮唔到嘅甜品我就冇考虑太多,因为黎呢度重点都系食意粉,点知呢个tiramisu同样出色成餐饭由头到尾都冇一样野系唔好食,几耐冇试过咁满意餐饭
自己一个人食饭,梗系要食好西啦
餐厅门口有主厨个纸版,忍唔住笑左
牛肝菌松露蘑菇阔条面
因为唔系好想食肉,要左个菇面,店员会即场加芝士,锦上添花呢
自家制柠檬汁
TIRAMISU
成餐饭由头到尾都冇一样野系唔好食,几耐冇试过咁满意餐饭
题外话/补充资料: 冇加一
2019-11-28