2016-10-28 1149 浏览
平日一讲食西餐,个脑只谂到肉类,好少会同海鲜挂钩。其实西餐一样有海鲜食,当然同我哋中式蒸煮同汆熟有唔同。人各有喜好,我就比较钟意西式嘅煮法,起码无咁单调,多啲变化!早排生日,女友知我钟意食虾,就带左我黎呢间餐厅食。餐厅主打系西餐,不过唔系净得食肉,都有唔少海鲜菜式女友话有味加勒比海飞鱼籽海鲜球我一定钟意食。初初上枱时睇落以为只系肉丸黎,一咬先知系鱼肉同虾肉嘅混合体口感比中式炸虾球有过之而无不及,配埋个有好浓蕃茄味又酸酸甜甜酱汁,味道认真一流,真系一试难忘。主打我梗系要食好啲,我叫打左碟波士顿龙虾天使面,更加无令我失望。只龙虾足有五六吋长,开边配上芝士焗出黎非常香口老远已闻到香味,食落口更龙虾味十足,绝对唔似外边啲冷藏货无黎味道虾身又够晒肉地,连天使面都用龙虾汁煮过,碟面已经值九十分,配上美味嘅龙虾,直头满分享受! 最尾食埋甜品先走!
门口
平日一讲食西餐,个脑只谂到肉类,好少会同海鲜挂钩。

其实西餐一样有海鲜食,当然同我哋中式蒸煮同汆熟有唔同。
加勒比海飞鱼籽海鲜球

女友话有味加勒比海飞鱼籽海鲜球我一定钟意食。
初初上枱时睇落以为只系肉丸黎,一咬先知系鱼肉同虾肉嘅混合体

餐汤
波士顿龙虾天使面

波士顿龙虾天使面
焦糖炖蛋
最尾食埋甜品先走!
2016-10-13
等候时间
5 分钟 (堂食)
用餐时段