2019-09-19
朋友升職,當然要食餐好嘅慶祝吓喇!鹵水鵝~ 出面食呢道菜,通常都會用豆腐嚟墊底, 但係呢度無,全部都係鵝, 絕對冇因為賣相而墊得高高的! 真材實料! 而且份量真係非常多,味道亦非常討好!蒜蓉粉絲蒸聖子~ 蒜蓉非常香 配埋新鮮又大隻嘅聖子,真係絕配! 個精粹係在於粉絲,因為通常佢都會吸曬帶子嘅鮮味!yummy! 薑蔥炒蟹~ 蟹炒的非常入味, 而且size都非常大, 今次選用咗肉蟹,所以重點當然喺佢嘅蟹鉗位置啦! 一啖放入口, 真係full曬!完全地full曬! 而且佢嘅肉質反映到蟹嘅新鮮度,係非常之高!!!薑蔥炆龍躉~ 首先龍躉嘅肉質係非常有咬口!彈彈的!用炆嘅烹調方法一定係夠曬入味!藍莓牛乳奶凍~ 帶有鮮果嘅甜品,令人感覺冇咁罪惡感,何況呢個甜品甜度剛剛好,而且凍凍的,能夠帶畀我清爽嘅感覺添!仲要經過openrice嚴選嘅得獎熱店, 果然今晚冇去錯地方!