2016-06-22 328 浏览
今日去apm睇戲,揀左I's land cafe食番個下午茶。係街度行又熱又多車,一上到去即刻想衝去坐底涼下冷氣,點知一入門口,俾入面既環境嚇一嚇,好有秘密花園既感覺 天花佈置左好多葉,枱面都有啲綠色小擺設,一入去個心都平靜晒Tea set可以揀配花茶,都幾多選擇,每種味道都有唔同既功效,我揀左明目既藍莓。先黎左個藍莓花茶,好耐無試過傾下計,飲下花茶咁寫意,仲要有咁優閒既環境,同埋個靚靚既杯。味道岩岩好,少少酸,very nice好快甜品都到了,賣相好特別完全無諗過會係咁,好似個魔法球。上面係心太軟加威化餅,下面係朱古力雪糕,份量都唔細。影完相,就引唔住食了。開始食,啲朱古力溶醬就流出黎,朱古力都幾香濃,再加埋雪糕,簡直一絕就咁食晒諗住都幾膩,但食下飲下花茶,又岩岩好,唔經唔覺又一個晏就,美妙既環境加甜品,實在太正了。
天花佈置左好多葉,枱面都有啲綠色小擺設,一入去個心都平靜晒
好快甜品都到了,賣相好特別
2016-06-17