2019-10-10 1864 浏览
观塘工厦餐厅真系多到食唔晒,呢间系骆驼漆既餐厅,食啲行健康路线既小菜,无味精,清淡啲,好似食家常便饭咁。呢度背景细细声播住啲流行曲,夜晚唔会好嘈吵,倾计一流,好有家的感觉。呢度有晚市套餐,又可以散叫。我地就决定叫二人套餐($420),要加一但无茶芥。二人餐包汤、饭、海鲜肉类蔬菜各一款。<茶树菇红枣杞子老鸭>呢个汤调味刚好,几突出汤料本身既味道,感觉好滋补。而且炖盅好补暖,我地食足成餐饭都仲好暖。<八宝茶>好足料,目测有菊花、红枣、甘草、桂圆干、枸杞等,又系滋补恩物。无好似出面咁落冰糖,所以饮到原味,味道略酸带甜,感觉健康。<翠肉瓜云耳炒百合>翠肉瓜好爽脆,比例亦比云耳同百合多好多。蒜蓉炒既,味道较清淡,所以我地就食左呢个先。<菠萝咕噜肉>呢个酸甜开胃,而且好大碟!咬落个炸皮软腍唔会过龙,个甜酸酱又唔会过酸或过甜。系好正宗既港式咕噜肉!<豉汁龙趸球蒸豆腐>有六件豆腐,每件上面都一块软软既龙趸同豆豉,龙趸无骨,仲好多胶质,豆腐底下仲有粉丝,用上少少豉油。系几适合捞饭既一味。呢度有加一,埋单人均$231,好饱啊。

呢度有晚市套餐,又可以散叫。

<茶树菇红枣杞子老鸭>
呢个汤调味刚好,几突出汤料本身既味道,感觉好滋补。
而且炖盅好补暖,我地食足成餐饭都仲好暖。
茶树菇红枣杞子老鸭

<八宝茶>

<翠肉瓜云耳炒百合>
翠肉瓜云耳炒百合

<菠萝咕噜肉>
呢个酸甜开胃,而且好大碟!
菠萝咕噜肉

<豉汁龙趸球蒸豆腐>
豉汁龙趸球蒸豆腐
系几适合捞饭既一味。

呢度有加一,埋单人均$231,好饱啊。感觉健康,无味精,食完唔会口渴。原来呢度已经开业四年,果然厉害!
2019-10-10
等候时间
5 分钟 (堂食)
茶树菇红枣杞子老鸭
翠肉瓜云耳炒百合