2020-11-28 2407 浏览
放工山长水远专登走去观塘拎狗罐头干脆食埋晚饭先番屋企上网揾呀揾见到位于骆驼漆大厦五楼嘅掌寿司好似几好评决定就食佢日式年糕年糕口感软糯烟韧加埋紫菜铺面烧咬落脆脆地咁连平时唔太钟意年糕嘅我都觉得几好食鸡泡鱼干鸡泡鱼干应该系加咗啲味淋落去烧食落几鲜甜而且剪成条配沙律酱食够哂惹味用嚟佐酒啱哂时令刺身盛五款时令刺身: 三文鱼肉厚切肥美;油甘鱼肉细致滑嫩;牡丹虾肉细绵清鲜;帆立贝粒肉厚弹嫩;活赤贝肉爽脆清甜火炙左口鱼边寿司/蟹膏军舰/香葱吞拿鱼腩军舰左口鱼边鱼脂丰富经过灸烧油润甘香;满满嘅蟹膏酱咸香甘甜绝对真材实料;吞拿鱼腩打蓉质感绵密柔顺简单配搭碎葱已经好正鸡肉野菜卷鸡皮焦脆同时鸡肉保持嫩滑多汁配搭野菜口感丰富得嚟又够清新轻盈吉列广岛蚝吉列浆粉透薄炸完金黄酥脆咬落广岛蚝肉饱满鲜嫩新鲜热辣食嘅仲有少少爆汁真心要试澳洲和牛寿喜烧锅配乌冬寿喜烧锅酱油甜香浓醇加埋野菜煲煮柔顺温和澳洲和牛牛脂香浓而且油花细密蘸埋温泉蛋汁口感更加柔嫩
放工山长水远专登走去观塘拎狗罐头干脆食埋晚饭先番屋企

日式年糕