本人媽媽係四川辣妹子,成日都會食到佢煮四川風味既送,之前仲有跟佢返鄉下食川菜而家因為疫情返唔到鄉下,估唔到香港都食得返鄉下嘅味道呀!首先成個裝修都係中國風,用左國寶熊貓好得意xd 因疫情仲有熊貓提你要洗手xd呢到嗌野食都係用qr code嗌;店員都好helpful,會主動問你d野食好唔好味,服務態度十分好野食都有驚喜,估唔到碟碟都咁大盤呀!嗌左人見人愛酸菜魚(小辣),佢個酸同辣嘅平衡做得岩岩好!一望落去成盤野香料都好夠,唔會得個酸字為左就個朋友要嗌小辣,下次帶埋食得辣既朋友黎try埋個大辣就岩晒! D魚肉大大片,極少骨/仲有好多配菜,食果陣唔會好齋,有好多口感!抵讚!四川野少不了肥腸啦!呢個肥腸肥瘦都有,瘦嘅好香口炸到脆卜卜,肥膏嘅食落好滿足,咬落去有油出但係唔會好“漏“ 一盤都有三十舊到,鍾意香口野嘅我地輕鬆清晒xd最後嗌左個蔥油麵,簡單野先最test到間餐廳既質素一擺上枱就聞到好香油味,麵夾埋上面嘅炸蔥一齊食好正xd下次必定要搵個食得辣嘅朋友黎陪我再食呀!
而家因為疫情返唔到鄉下,估唔到香港都食得返鄉下嘅味道呀!

野食都有驚喜,估唔到碟碟都咁大盤呀!

一盤都有三十舊到,鍾意香口野嘅我地輕鬆清晒xd

最後嗌左個蔥油麵,簡單野先最test到間餐廳既質素
一擺上枱就聞到好香油味,麵夾埋上面嘅炸蔥一齊食好正xd

下次必定要搵個食得辣嘅朋友黎陪我再食呀!