2020-02-04
朋友今日帶我去食生日飯 門面隻牛牛紅噹噹好搶鏡!我地專登早少少walkin排隊,因為四人以下無得book位....排左陣就開市喇我地安排到一個位置. 環境都好法國feel🇫🇷 呢間法國扒房用餐你係吾洗諗菜式!因為佢只有一款餐單,就係牛扒跟薯條牛扒只需要擇生熟度就得了,岩晒有選擇困難既我喇牛扒就嗌左medium,侍應就會寫係枱面。就係似相入面個‘’M‘’字,方便佢地上。前菜就有核桃蔬菜沙律配油醋汁,好開胃仲有法包,外脆內軟,配上香濃既牛油,正牛扒用上Prime 肉眼扒,外面烤得幾靚,充滿炭香味,下面用蠟燭heat住件牛扒,慢慢食吾怕凍!另外附上左佢地既餐廳自制醬汁,多重口感!不過靜係咁炭香味都夠做我認為下次再食可以叫生少少既medium rare,咁就更好因為heat住驚牛排過熟。薯條係可以不斷refill既,但係我地覺得好咸,因為好多鹽..... 希望下次去食有改善喇建議大家想食就早d去排隊喇,因為好快滿場
前菜就有核桃蔬菜沙律配油醋汁,好開胃
仲有法包,外脆內軟,配上香濃既牛油,正
建議大家想食就早d去排隊喇,因為好快滿場