2019-09-15
實在係太鍾意食蛋,所以一知道有呢間專食玉子嘅餐廳,一直都想試好耐!就算係將軍澳離我屋企好遠,都終於決定嚟試下!一見到呢頁Menu真係好興奮,同時亦都好煩惱唔知揀邊樣好,最後決定一次過要個雙拼,菠菜奶油三文魚扒配味增南瓜汁炸蝦蛋包飯。我哋升級要咗套餐,前菜會有三款日式涼拌小食同埋一個麵豉湯,跟餐仲有飲品。講返個主菜,果然無揀錯,兩邊都好好食!三文魚扒有適當嘅油份,食落好香。而炸蝦亦都炸得好好,唔會成口粉。重點就梗係啲蛋啦,雖然佢個樣睇落唔係嗰種好滑嫩既蛋,但食落就的確非常之滑!加上我哋升級左做黑松露旋風蛋,加埋陣陣黑松露香真係好好食。呢度除咗蛋包飯系列之外,仲有其他冇蛋嘅丼飯,意粉同埋拉麵選擇。朋友就揀咗呢個牛扒鵝肝丼,聽落咁矜貴,同埋用料十足都只係百幾蚊,非常抵食。牛扒肉味好濃而且唔會靭,鵝肝亦都好大嚿,煎得好香。而且呢碗飯都有一隻糖心蛋,成件事好正。最後仲要左份近年甜品界大熱嘅疏乎厘pancake,我哋要咗香蕉熔岩醬。呢個甜品真係非常之有驚喜!除咗本身個疏乎厘pancake好鬆軟之外,蛋味亦好濃。上面嘅香蕉用焦糖煎左,加埋個熔岩醬唔會太甜太漏,十分出色。果然不惜我咁遠水路嚟試一試!
一見到呢頁Menu真係好興奮,
牛扒肉味好濃而且唔會靭,
最後仲要左份近年甜品界大熱嘅疏乎厘pancake,
果然不惜我咁遠水路嚟試一試!