2021-07-16 3035 浏览
山林道出名多小店,今次行完海港城过去山林道揾食,比基地嘅门面吸引左,一大幅霓虹灯画,仲有酒饮添,感觉好chill~侍应见我哋有选择困难症,好好人推介左几款嘢食俾我哋,知道我哋要减肥唔食淀粉质,专登拣咗款菜同埋比较低脂嘅食物,我地讲左我地嘅口味,仲推介埋岩我地心水嘅cocktail添👍🏻🌟搏大雾(烟熏酱油油甘鱼)$158用一个圆形玻璃器皿盖住上菜,一打开烟雾弥漫,闻到阵阵烟熏香味🐟油甘鱼用左柚子醋,加入左柚子粒,配埋三文鱼子烟熏而成,作为前菜非常令人食指大动,油甘鱼油脂丰富,柚子醋中和返油腻感,而平时好怕食三文鱼子嘅我竟然觉得加左三文鱼子系好食左,为菜式增添左少许咸味🌟西班牙辣椒仔 $98 🫑厨师将辣椒仔煎香,再洒上少许盐同黑胡椒就上碟,蘸埋蛋黄酱食别有一番风味,感觉健康得黎又有少少邪恶,但出街食街有菜食好开心🥳🌟西班牙猪腩卷配南瓜蓉 $228🐖开头好怕会太肥腻,但厨师👨🏻‍🍳将猪腩整得又香又腍,仲巧妙地系上面铺上带点酸味嘅蛋沙律🥗,猪腩卷、蛋沙律同南瓜蓉嘅配搭出奇地夹,令人惊喜🌟Base star martini $98🍸呢杯系酒吧嘅signature饮品,侍应系我地面前用烟枪唧出一个

🌟搏大雾(烟熏酱油油甘鱼)$158

搏大雾(烟熏酱油油甘鱼)

🌟西班牙辣椒仔 $98
西班牙辣椒仔

🌟西班牙猪腩卷配南瓜蓉 $228
西班牙猪腩卷配南瓜蓉

🌟Base star martini $98
🍸呢杯系酒吧嘅signature饮品,侍应系我地面前用烟枪唧出一个bubble,非常吸睛👀由vodka, passion fruit liquer, pineapple, vanilla syrup& lime沟成,味道好fruity,容易入口,饮嘅时候带有阵阵vanilla味,岩晒女士们

🌟Thailand banzai $98
⛱整体好夏日风情,感觉去左泰国🇹🇭coconut加pandan味好出好清香,唔讲唔觉自己饮紧酒
Thailand banzai 、Base star martini

🌟大叔的爱 $148
💓用近期最hit的剧名命名,实情原来系Waffle, macaron, puff同一个raspberry雪葩🍨
🍓Raspberry酸酸味味,加落香脆waffle一齐食,感觉就似KK由向田田求爱失败到最后求婚成功嘅过程
3款甜甜的macaron同感觉似食紧雪糕嘅朱古力🍫puff难道意味著呢套剧的结局?
大叔的爱

今晚最后一集喇😭好唔舍得套剧完结,私心好想田田同返呀牧一齐(虽然KK都好好)

讲返间餐厅🍴
👍🏻每次上完菜都会细心讲解煮法同食法
👍🏻食物质素高,cocktails好适合女仔饮👧🏻
👍🏻好多霓虹灯牌,打卡一流
2021-07-14
等候时间
8 分钟 (堂食)
搏大雾(烟熏酱油油甘鱼)
西班牙辣椒仔
西班牙猪腩卷配南瓜蓉