2019-04-22 618 浏览
下雨嘅周末,边度都去不了,决定揾间cafe chill下!-搬咗入屯门几个月,第一次认认真真研究区内嘅coffee shop。一揾之下,见到新墟附近有间,见好似近近地就过去试下!-间cafe唔大,座位唔多,又不在旺区,但估唔到落雨天几乎满座!咁啱就有个望到街景位,够开扬,正合我心意!-望住街景的座位,比较开扬,但就喺正门口出入位,肥少少都会塞住路口。其他位置就稍微暗咗D喇!坐低order咗杯hot mocha($45),佢地拣咗只非洲咖啡豆,搭配朱古力,咖啡味比较突出,但又唔会盖过朱古力味,我个人几钟意哩个组合点咗份Earl Grey Sclone($38),配我最喜爱嘅热情果酱,好好味,但就略嫌太细旧,性价比有点低!整体嚟讲,都系值得支持嘅屯门小店,下次会再嚟试其他咖啡
下雨嘅周末,边度都去不了,决定揾间cafe chill下!

Earl  Grey  Sclone

整体嚟讲,都系值得支持嘅屯门小店,下次会再嚟试其他咖啡
2019-04-14
Earl  Grey  Sclone