2019-06-23 90 浏览
朋友仔最近发现咗喺屯门有一间比陈鹏鹏鹅肉更好食嘅卤水鹅;所以佢决定带我去试一试。原来铺头竟然系杨小坑村附近;杨小坑村系我细个住嘅地方,我都唔发觉𠮶度有一间餐厅专食鹅肉,应该都系新开㗎啦。我哋点做一个小炒皇,招牌卤水鹅同冰镇卤水掌翼。冷盘冰镇卤水掌翼够入味送酒一流,但很可惜身体不适冇得饮。招牌卤水鹅够肥,肉嫩,好好食;真系好食过陈鹏鹏𠮶啲,另外我觉得佢嘅价钱都比陈鹏鹏更加平,cp值超高。之后,同店员姐姐吹开水,原来佢哋系用新鲜鹅,仲唔会摆过夜添!小炒王诚意十足,我喺出面食𠮶啲小炒皇都冇咁足料!佢又有鱿鱼、虾干、白饭鱼干、腰果超多料肉燥饭都好好味!!店员姐姐送既自家制啫喱,姐姐话仲有咖啡口味添!估唔到粒粒都超大粒!环境唔错呀!户外得嚟又有冷气,睇电视萤幕又够大! 好适合同屋企人或一大班朋友嚟食嘢! 我见隔离枱都点咗好多海鲜,应该依到既海鲜都好食。

我哋点做一个小炒皇,招牌卤水鹅同冰镇卤水掌翼。

冷盘冰镇卤水掌翼够入味送酒一流,但很可惜身体不适冇得饮。
冰镇卤水掌翼

招牌卤水鹅

小炒王

肉燥饭都好好味!!

肉燥饭

用餐时段