2021-12-04
最近天氣急降就最啱打邊爐!但係自細就食慣羊腩煲嘅我地除左鍾意食牛肉放題 都好鍾意食返D傳統嘅羊腩煲!呢間大排檔係三聖南記嘅分店 有好多明星來過架!當日去到都好好生意 忙唔過來🤣🍲羊腩煲💰198羊腩煲呢個價錢真係好抵食!幾乎每台都有嗌到 而姨姨會每台都送一碟生菜先 可以淥落去好吸湯!羊腩煲唔好睇佢價錢較平 但係份量一D都唔少!入面有好多就冬筍 腐竹同埋幾塊冬菇 羊腩都可以食到啖啖肉 配上特有嘅腐乳特別惹味 羊肉唔羶 腩汁味會比較突出~🍲八珍豆腐煲💰88食落發現八珍有豬潤 豬腸 蝦仁 白菜 豆卜 肉片 豬肚 但係最特別嘅係豆腐反而唔見左 同老闆講返原來真係唔記得擺豆腐 變成八珍煲🤣不過整體味道都幾濃厚 個人特別鍾意豬腸 個質感好好!🦑椒鹽鮮魷💰88椒鹽鮮魷配喼汁瞬間減少左炸魷魚嘅油膩感 呢度嘅魷魚係攞超大塊嘅魷魚塊炸成 特別多汁 炸皮香口 就算唔食炸皮味道都幾好!🍲鹹蛋豆腐肉片湯💰98呢個湯反而係最遲到 有個碟裝曬D菜渣 入面都有好多白菜 豆腐同肉片 但係咸蛋原來係打散曬之後倒入湯 個人覺得味道唔重 湯嘅性價比真係不太高來大排檔食飯都係食小炒比較好!而且冬天真係唔食羊腩煲唔得!大家都要及時
🍲羊腩煲
椒鹽鮮魷
🍲鹹蛋豆腐肉片湯
💰98
鹹蛋豆腐肉片湯
來大排檔食飯都係食小炒比較好!而且冬天真係唔食羊腩煲唔得!大家都要及時食返餐😍
📌 Tuen Mun, Ming Kum Rd, 1號山景商場熟食檔1-4號檔