2020-05-29 638 浏览
每次黎亲呢度食,都会见到长长的人龙,因为呢间泰国菜价钱亲民,CP值几高。今次虽然系两个人黎食,但因为样样𩠌都几平,所以叫下叫下都叫左几多碟下^^。大概就系黄咖哩牛肉、炒金边粉、虾酱通菜同烧猪颈肉,埋单都系二百几蚊,非常抵食。咁多样食物之中,我就最满意个黄咖哩,因为个汁够晒香,系食得出用左好多香料个种正的咖哩。另外,虾酱通菜亦都够晒惹味,虾酱的咸香同通菜真系好衬,获气亦都好够,唯一美中不足的地方系通菜无咩叶的部分,搞到食落差咁D野咁。而炒金边粉我地就一致觉得麻麻地,因为唔够获气之余,又比人感觉系捞金边粉多过炒,所以下次应该都唔会再叫呢个。整体黎讲,食物中规中举,但胜在价钱平,食物质素又唔会太差,下次都会再黎。