2020-11-10
媽媽抱怨我太耐冇陪佢去街🙊我私心想去尖沙咀同donki入貨 所以就搵下尖沙咀有咩Cafe~~ 搵到開張幾個月既Shhh Cafe & Studio☕️睇相覺得呢度好有小清新既感覺🌿 實際環境都係 地方唔大 但簡約既裝修 加上唔少既盆栽擺設 感覺都幾舒服😌去個日係萬聖節之後一日~~見個萬聖節限定set 🎃 ($168)都幾吸引 所以就同媽媽share左一個set再另外加一杯飲品!南瓜雞肉什菌忌廉飯首先個造型100分我會俾120分🤭 因為個造型好應節 雕得好用心! 👍🏽雖然唔係意大利飯 但係我覺得個飯唔會好冧 整體好creamy!什菌切到好大粒 同雞肉粒一樣咁大粒 菇控表示滿意! 😋洋蔥圈配Shhh他他醬洋蔥圈正常發揮~~但個Shhh他他醬就好正 入面加左唔少酸瓜粒粒 自家製既醬果然唔同d!! 😝萬聖節指定特飲👉🏼 Matcha Latte x Mixed Berry Syrup 🍵雜莓糖漿佔成杯飲品既比例唔多 所以味道唔算好大影響~抹茶既味道幾香 但係唔算濃厚 應該熱飲會正d!👀眼球都係配合番雜莓糖漿 係士多啤梨醬餡既棉花糖! 😀🎃萬聖節造型蛋糕🍰當日得番Oreo Cheesecake👉
媽媽抱怨我太耐冇陪佢去街🙊
睇相覺得呢度好有小清新既感覺🌿
實際環境都係 地方唔大
但簡約既裝修 加上唔少既盆栽擺設 感覺都幾舒服😌
去個日係萬聖節之後一日~~
所以就同媽媽share左一個set再另外加一杯飲品!
南瓜雞肉什菌忌廉飯
洋蔥圈配Shhh他他醬
抹茶既味道幾香 但係唔算濃厚 應該熱飲會正d!
🎃萬聖節造型蛋糕🍰
因為怕肥 所以我少食左Cheesecake好多
好彩呢件Cheesecake食落都偏light!
oreo都有分幾種碎既程度 有粉狀既oreo 都有oreo既粒粒 加埋個oreo餅底
口感好豐富!!
Sweet Potato Latte (凍: $44)
媽媽覺得味道比較淡 奶味重過紫薯味🍠
都係個句 熱飲會更好~~
媽媽對呢間Café表示滿意~~
食物既定價合理 環境舒服!
仲有Studio既空間 應該不時會搞workshop
所以好岩文青去啊! 🧑🏼🎨👨🏼🎨