2018-11-28
之前上網見到呢間d海鮮丼好抵食,可惜我地夜晚去冇呢個offer,就叫左個二人餐。餐廳唔算好大,但都可以放到3-40個人.環境佈置到好似日本屋台咁,都幾特別。三色前菜(食左都唔知係咩黎,左邊個個似d 樹根/莖,中間個個有d似魷魚,煙煙銀銀,好有咬口,左邊就係青瓜)日本蕃茄八爪魚沙律(份量就唔算多,但係勝在夠新鮮,蕃茄超清甜,八爪魚都相當爽口彈牙)刺身(鯛魚8片,帆立貝,三文魚,油甘魚,二人份係就少左d,但都有質素ei,鯛魚配個醬油好清新再帶點點甘甜,帆立貝亦清甜爽口,不過不失。蔥蔥拖羅蓉卷(拖羅蓉加海膽勁鮮味,而中間夾左蔥花超爽口,口感同味覺都好刺激)串燒拼盤有翠肉瓜,鯖魚,煙肉包蠔同埋黑豚肉,我覺得燒鯖魚好好味,醬油燒左好香口,而煙肉包蠔都好有創意,之前都未叫食過呢個組合,好味。之後再有個豆乳雞肉軟骨丸子煱,平時係紙火鍋,但咁岩冇晒就用普通煱。男朋友勁鐘意,話用豆乳做湯底,味道好天然,清清地唔會好濃味好咸,豆乳配埋豆腐更重豆香,更滑。個丸子係有雞夾軟骨做成,入面有咬到一粒粒軟骨相當有咬口。最後仲一人一碗牛肉烏冬,成個餐份量都幾多,兩個人食一定夠最飽,呢個價錢有咁多款野食都真係算幾抵喇。