2023-02-23
朋友好鐘意食刺身飲清酒,好鐘意搵啲好有日本居酒屋feel 既地方,食下刺身、串燒,飲下清酒,談天說地一個晚上。今日朋友就帶左我黎呢間喺始創斜對面既-浜松水產- chill 一chill。餐廳燈光柔和,好舒服。朋友咁識食,食咩就由佢發板。松。 象拔蚌盛盒 有七款刺身,象拔蚌、三文魚、赤蝦、帆立貝、油甘魚腩、日本真鯛同海膽。刺身厚身,肥美,最鍾意象拔蚌,爽口鮮甜❤️。龍蝦刺身 x 湯兩食好少食龍蝦,龍蝦一上枱佢仲喐緊㗎,新鮮架勢。龍蝦肉質飽滿細嫩,口感爽口彈牙,龍蝦味濃。食完刺身,就將龍蝦頭去整個龍蝦麵豉湯, 個湯明顯比平時嘅麵豉湯鮮甜好多。青花瓷生蠔同朋友一人一隻,生蠔大都成隻手掌咁,海水味十足,唔講得笑。【清酒】梵今晚開左呢支清酒飲,易入囗,少飲酒既我都覺得唔錯。飲酒梗係要叫啲野食送酒,鵝肝多士,啱哂送酒,鵝肝勁肥美。另多仲叫左HARAMI , 係牛嘅腹身,好罕有,每隻牛得一條,肉味香濃,肉質軟腍。一碟份量都好多架。真係多謝朋友帶我黎食好野。
餐廳燈光柔和,好舒服。
朋友咁識食,食咩就由佢發板。
松。 象拔蚌盛盒
龍蝦刺身 x 湯兩食
【清酒】梵
今晚開左呢支清酒飲,易入囗,少飲酒既我都覺得唔錯。
飲酒梗係要叫啲野食送酒,鵝肝多士,啱哂送酒,鵝肝勁肥美。
真係多謝朋友帶我黎食好野。