2019-10-22 638 浏览
男友呢个星期都系VWALK呢头开工,放工黎接佢收工,顺手系附近食饭, 呢头我唔识地型,见到呢间日式嘅装修都好有和风居酒屋嘅感觉,又系星期五,所以想放肆一下。七味炸鱿鱼圈出面嗰层炸粉厚度适中 冇咁厚重既炸浆感觉炸到香脆口感 入面既鱿鱼好新鲜 够哂弹牙鱿鱼味浓 酱油浓鸡白汤拉面有水准个汤底好浓鸡汤味叉烧好大块X2, 肥瘦适中, 烧得几好成块入口都唔觉会肥腻, 够哂厚啖啖肉,入味得黎唔会太咸, 拉面比较粗身几弹口, 质地烟烟靭靭既爽口, 滑捋捋嘅面条挂汁力高吸到个鸡汤汁 e流心蛋都好正,个黄仲系流贸状态,入口滑每次食放题都会点一个雪花牛肉锅自队, 想知居酒屋既味道会咪不一样甜豉油呢个汁真系令人好开胃,会令人无遗和感,真系食到饮左2/3个汤锅内有菜+豆腐+菇,量多,肉一碟,无咩肥肉,肥瘦适中牛肉味都OK重,两个人食都好饱,锅系不错的说既选择仲有点左炸墨鱼咀同天妇罗, 香口惹即炸系无得输整体来说,环境舒服,食物有水准,每样既份量都几多,一定要大大力锡佢个拉面,呢个超水准两个人都饱到反左艇

七味炸鱿鱼圈
出面嗰层炸粉厚度适中
冇咁厚重既炸浆感觉
炸到香脆口感
入面既鱿鱼好新鲜 够哂弹牙鱿鱼味浓

酱油浓鸡白汤拉面有水准
个汤底好浓鸡汤味

仲有点左炸墨鱼咀同天妇罗, 香口惹即炸系无得输

两个人都饱到反左艇