今日本身约左男朋友食饭,但竟然要开OT😱真系灰到核爆🤯就系我最灰嘅时候,竟然见到有间叫风车既餐厅,个名咁得意加上我都想转转运🌀梗系要食返一转啦😋入到去发现原来系一间几有格调嘅酒吧😌个环境气氛好chill,啱晒情侣过黎enjoy西餐🥰 见到menu竟然有龙虾食,可怜又要OT的我,二话不说即刻点左个波士顿龙虾意粉奖励下自己先,加埋男朋友想食嘅parma ham pizza同个芝麻鸡翼, 点完就un un脚等开餐。 首先到嘅系芝麻鸡翼, 肚仔饿饿既我当然急不可待咁一大口咬落去啦😋,啱啱整起嘅鸡翼外层超级香脆,穿过松脆的外层之后,牙齿首先到达嘅就系充满肉汁既鸡肉部分,食之前完全谂唔到炸鸡翼入面,竟然可以有超级多既肉汁,食落一啲都唔干柴柴,丰富嘅肉汁加上微辣的鸡肉😳超。级。好。味。之后食左一啖以为系伴碟嘅菜,😱😱估唔到原来捞左沙律醋系里面,实情系好Fresh嘅沙律,配搭好用心,令我地好惊喜😋芝麻鸡翼下次再黎帮衬 都要食!食!食!XD 食完第一只鸡翼之后,男朋友点的parma ham pizza就上枱,佢系属于薄pizza, 一拎起已经见到长要既拉丝芝士,但我最钟意嘅除左系上面丰富嘅parma h

食完第一只鸡翼之后,男朋友点的parma ham pizza就上枱,佢系属于薄pizza, 一拎起已经见到长要既拉丝芝士,但我最钟意嘅除左系上面丰富嘅parma ham之外,佢个饼底系我超钟意既口感😋本身见佢系薄批,仲谂住成个批底一定系硬硬实实既口感,点知个批边批底系超。级。脆。口!中间嘅批心系软软带少少烟韧,绝对系食过番寻味嘅批底!parma ham同pizza配搭好新颖,食落又唔会觉得好咸好肥,个balance啱啱好👍👍👍👍👍👍

期待已久嘅龙虾意粉亦都隆重登场啦🥳🥳🥳,从外观睇落橙红色既外壳已经觉得非常新鲜啦,不出所料龙虾肉口感超。级。弹。牙!加上超大旧红色嘅龙虾膏,呢只龙虾绝对媲美五星级酒店水准!龙虾也比想像中大只,好有肉地,超级满足!龙虾下面嘅意粉,吸收左龙虾汁嘅鲜味精华,加埋洋葱同鲜菇,令个意粉好鲜甜又好味!鲜级推荐👍👍👍👍👍

清空所有碟之后,要OT嘅阴霾一扫而空,果然食左转风车之后就感到幸福满足🥰两个人500蚊都唔使就有高质嘅龙虾同parma ham享受,绝对超值🤤见佢仲有各式各样嘅扒可以选择,下次黎一定要试试佢😍

• 芝麻鸡翼
  • 波士顿龙虾意大利粉