2018-08-24 130 浏览
呢间吞POT鸡煲一直系我个to eat list,未有机会去食,趁住呢排都唔驶OT,就Book位去试。今日天气好差,行雷闪电仲黄雨,好彩呢到地点就脚,出地铁站行2分钟就到,唔系一定变落汤鸡。但有一点可惜既因为天气差,睇唔到窗外既开场靓景。选择多,样样都想食,真系唔知点拣,当选择困难症又发作,就系拣👍🏻餐厅推介之时。好多酱料可以落,特别要讲下个炸蒜,一打开个盖,阵炸香蒜既味道香到我系咁落。个人喜好,食鸡煲打边炉必配可乐。滋补螺片花胶鸡煲:@汤底,成煲汤白色既,好浓郁好甜,因为有花胶,仲有少少黏咀既感觉,未开始打边炉前,饮左好多汤,搞到要再加汤先食到其他野。@鸡半只,肉质好嫩滑,就算食到最后都无因为煮得耐而变鞋,好味。@螺片,鲜甜,就系佢令到成个鸡煲既汤咁甜。@花胶,好厚身,煲到好淋,食左好多好饱肚@秀珍菇,因为佢索晒d汤,好正无得输。自创爆芝响铃:比平时食既响铃大卷,即叫即炸,放左落汤度一阵,食落中间都仲系脆既,仲要一路食d芝士一路流出黎,芝士控不能错过。饺饺阵:有韮菜饺、蟹粉蟹肉云吞、鱼皮饺、鲜虾云吞,4种饺都有齐晒,最特别系蟹粉蟹肉云吞,第一次咁样食,好有食蟹粉小笼包既感觉,鲜甜。但

但有一点可惜既因为天气差,睇唔到窗外既开场靓景。

个人喜好,食鸡煲打边炉必配可乐。

滋补螺片花胶鸡煲
@螺片,鲜甜,就系佢令到成个鸡煲既汤咁甜。
@花胶,好厚身,煲到好淋,食左好多好饱肚
@秀珍菇,因为佢索晒d汤,好正无得输。

自创爆芝响铃:
自创爆芝响铃

饺饺阵:

但我既最爱都系鲜虾云吞,里面有猪肉同成只虾,爽口弹牙,正!
饺饺阵

带子皇:
大大粒,滚完都无缩水,好甜!
带子皇

整体感觉系水准之上,开饭当日系星期三,仲要落雨,以为会无咁多人,点知坐无虚席,仲要唔会限时限刻要交枱,边食鸡煲边吹水慢慢倾,系一个放工后可以放松一下心情既好地方。
用餐时段
自创爆芝响铃