2022-05-14 422 浏览
餐厅位置几方便,一出K11地铁站出口,就到Pound & Roll 。总结就系味道偏向清淡,唔适合重口味人士,不过佢嘅摆盘同服务都帮佢攞返唔少分数。同朋友叫咗个二人餐,主菜有安格斯黑毛牛西冷扒同蕃茄蟹肉扁意粉。🍝 蕃茄鲜虾扁意粉: 8/ 10蕃茄鲜虾扁意粉味道OK,不过意粉有啲散,用叉一夹就散晒。如果用多啲唔同香草,味道层次应该会丰富啲。🥩 安格斯黑毛牛西冷扒:??我自己唔食牛,但肉眼睇西冷扒比较干身,欠缺色泽。但系配菜都有几多种:椰菜花、南瓜、车厘茄,颜色吸引。🥣 餐汤、沙律同甜品整体水准比较一般。甘笋汤一般都会打成茸,有啲似南瓜汤嘅处理方法,但餐厅似乎净系加太多水落甘笋汤,饮落去就比较清同稀。甜品系雪糕新地配生果,雪糕尚可,我食到嘅奇异果同士多啤梨都系偏酸好似未够熟咁。最后埋单五百几蚊,价钱尚算合理。建议大家散叫。

🍝 蕃茄鲜虾扁意粉: 8/ 10

🥩 安格斯黑毛牛西冷扒:??

最后埋单五百几蚊,价钱尚算合理。建议大家散叫。