2DP|尖沙咀 高質美味素食 甜品|平時行過尖沙咀,成日見到尼間好靚既餐廳,成日都有人排隊。今次終於有機會去試下!成日見到佢出面擺既poster就已經覺得好吸引了。韓式泡菜素煙肉卡邦尼意粉 $118我地見到隔離個枱既客人叫左尼個,外表已經吸引到我地,所以我地都叫左尼個。分量都唔少,味道方面,韓式泡菜既辣味其實唔算好辣,平時唔系好食得辣既朋友都可以試下,真系幾惹味。個汁好creamy,但又有卡邦尼既溫和,又有辣味,真系天使同惡魔既結合。入面都有唔少既素煙肉。煙肉當然就無真正煙肉既煙熏肉既油脂味。但外形都系好似,有一層類似脂肪甘。試真d,系真系有少少豆香味。我覺得尼個整體都真系幾好食。會想食完一啖又一啖。烤菠蘿impossible 漢堡 燒烤醬BBQ burger $138成個burger都好大個,我地又系見到人地叫我地又有興趣xd 因為真系好大個,好似好抵食甘。入面就有烤菠蘿,番茄,芝士,兩塊impossible肉,仲有一d 沙律甘樣。首先我地都好中意burger 入面有菠蘿,因為真系好夠juciy,烤菠蘿真系超級甜,而個兩塊肉就好似exactly 系豬柳扒既味道,味道好足,配上BBQ醬
2DP
|尖沙咀 高質美味素食 甜品

韓式泡菜素煙肉卡邦尼意粉 $118

成個burger都好大個,我地又系見到人地叫我地又有興趣xd 因為真系好大個,好似好抵食甘。入面就有烤菠蘿,番茄,芝士,兩塊impossible肉,仲有一d 沙律甘樣。首先我地都好中意burger 入面有菠蘿,因為真系好夠juciy,烤菠蘿真系超級甜,而個兩塊肉就好似exactly 系豬柳扒既味道,味道好足,配上BBQ醬好好味,好有夏天既風味。

蜜瓜牛乳刨冰 $108
講真我真系好中意佢地既甜品,見到隔離有客人系特登入去食甜品。今次我地就靜系叫左個蜜瓜牛乳刨冰。首先就甘睇佢個賣相,我就好中意啦。蜜瓜唔算極級甜,但佢系一種清甜,粒粒蜜瓜,一啖一粒,大細岩岩好。牛乳刨冰甜度適中,好綿密,配蜜瓜好好味。