2024-01-09 15 浏览
新一年,想同女朋友一齊食餐好野開個靚年,預祝新一年順順利利!Omakase當然係其中一個最好的選擇啦😜最後揀左「鮨石」,餐廳位於尖沙咀鬧市,就腳好易搵。一入店內,服務員同主理的師傅都好有禮貌打招呼同介紹,店內細細地但裝修幾靚,坐得舒服,有種鬧市中的清靜感。我哋今次叫既係Dinner Omakase「神石」,$1680,綜合食物質素、份量都係物超所值😉前菜三點,海螺既鮮、海草既酸、柿既甜,都幫我開左個靚胃🥳刺身系列,有肥美嘅間白、爽甜北寄貝同象拔蚌😙熟食方面,我就好鍾意個鮑魚鮮甜又軟身,仲有天婦羅蠔同好正既魚肝,中間夾左片神秘生果(估唔到)🤨壽司七貫,各有千秋,提一提件拖羅去左筋又勁肥美😊總結餐廳overall都好好食,師傅用心製作,食材又新鮮(日本),環境企理,值得一試🤩

前菜三點,海螺既鮮、海草既酸、柿既甜,都幫我開左個靚胃🥳

刺身系列,有肥美嘅間白、爽甜北寄貝同象拔蚌😙

壽司七貫,各有千秋,提一提件拖羅去左筋又勁肥美😊